Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 12., péntek

Nagyváradon a Hír Tv-t szeretnék nézni az RCS&RDS előfizetői

 
Fotó: Media.blogstar.hu.Forrás : kronika.ro 

A Krónika ezt írja :Beadványban kéri a Hír Tv újbóli sugárzását az egyik legnagyobb romániai kábelszolgáltatótól az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), amely aláírásgyűjtésre is kész a magyarországi csatorna visszahelyezése érdekében."

Miért tűnt el a Hír Tv ?

"A politikai alakulat kezdeményezésének előzménye, hogy az Echo Tv műsorszolgáltatása április elsejei hatállyal megszűnt, a csatorna meghatározó főbb műsorai pedig a jelzett időpontot követően a közös tulajdonos, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumának határozata értelmében a Hír Tv-n elérhetők. A változás nyomán az RCS&RDS digitális és kábeltelevíziós társaság romániai programkínálatából is eltűnt az Echo Tv, ám mivel a csomagjukban eddig nem szerepelt a Hír Tv, immár egyik anyaországi hírtelevíziót sem követhetik az erdélyi előfizetők."

Mi a jelenlegi helyzet?

"Moldován elmondta, számtalan megkeresést kaptak a nagyváradi magyar polgárok részéről annak érdekében, tegyenek meg minden tőlük telhetőt azért, hogy az RCS&RDS előfizetői ismét láthassák a Hír Tv műsorait. A néppárt nagyváradi elnöke közölte: levélben kérte a Hír Tv vezetőségét, hogy legyenek partnerek a helyzet rendezésében, ugyanakkor beadvánnyal fordult az RCS&RDS vezetőihez is, arra kérve őket, vegyék fel a kapcsolatot a Hír Tv illetékeseivel, s tegyék újra elérhetővé a csatorna műsorait. Moldován Gellért Lajos hozzátette: amennyiben harminc napon belül nem kapnak választ beadványukra, aláírásgyűjtésbe kezdenek, így jelezve a lakosság határozott igényét a Hír Tv műsoraira."

Mit szeretnének a váradiak?

"Török Sándor, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Bihar megyei elmondta, nagyváradi irodájukban személyesen és telefonon is sokan keresték meg a néppárt és az EMNT szervezetét az ügyben. „Más szolgáltatók csomagjaiban szerepel a Hír Tv, s mi is szeretnénk követni azokat a műsorokat, melyekből tájékozódni tudtunk az anyaországi történésekről, valamint a világpolitika fejleményeiről. Bízunk benne, hogy rövid időn belül megoldást találhatunk a kialakult helyzetre" – mondta az EMNT Bihar megyei elnöke."

Reméljük az ügy minél hamarább rendeződik.Addig mit tehetünk,ha szeretnénk nézni a Hír Tv-t? Kattintsunk a Hír Tv késletetett online adására'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése