Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 6., szombat

Könyv a barokk Nagyváradról a barokk palotában

Zajlik a reastaurálási folyamat.A szerző felvételei

"A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében szerda délután a Püspöki Palota dísztermében mutatták be dr. Agata Chifor művészettörténésznek A barokk Nagyvárad című könyvét. " - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

A cikkben olvashatjuk Böcskei László katolikus püspök nyilatkozatát.Az idézet: 

"Böcskei László megyés püspök hangsúlyozta: noha tavaly a Körösvidéki Múzeum, melynek munkatársa dr. Agata Chifor művészettörténész, végleg kiköltözött a Püspöki Palotából, e két intézmény közötti együttműködés tovább folytatódik. Külön örül annak, hogy e kiadvány a felújítás alatt álló épületben kerül bemutatásra, hiszen az itt zajló munkálatokkal a barokk hangulatot próbálják visszanyerni. Egy nagy kalandnak bizonyul mindez, mivel sok-sok meglepetést tartogat a kivitelezés, lépésről-lépésre tárul fel a barokk stílus szépsége, az abban a korban élt alkotók érzékenysége, hiszen nem szabad megfeledkeznünk arról: emberek kellettek ahhoz, hogy mindez létrejöhessen. Gyönyörködjünk tehát a látottakban, úgy, hogy közben felébredjen bennünk a felelősségtudat, hiszen kötelességünk, hogy a régmúlt idők értékeit megbecsüljük és konzerváljuk az utókor számára- tanácsolta az egyházmegye főpásztora." 

A barokk palotának multifunkcionális szerepe lesz.Még nem lehet tudni mit jelent.A cikkben azt is olvashatjuk, tovább folytatódik a restaurálás. nk teljes cikket elolvashatja a Bihari Naplóban. 

 Fotók

Akik óhajtották, a rendezvény végén megtekinthették, hol tart a restaurálási folyamat két teremben
Fotók : Ciucur Losonczi Antonius

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése