Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 24., péntek

Négy lehetséges koronavírus góc lehet Bihar megyében

Forrás : bihon.ro


Négy lehetséges koronavírus góc lehet Bihar megyében .Jurnal Bihorean azt írja, Körösrév,Székelyhíd,Tenke és Talpos roma közösségekben kezdték el a csoportos szűrést Dr. Carp vezetésével.Az eBihoreanul arról számol be,hogy  Körösréven az 500 roma visszautasította a csoportos szűrést.A csendőrök jelenlétében elkezdték a szűrést.

 A körösrévi helyzetről a Főtér cikkében olvashatunk.Idézet a cikkből, mely az eBihoreanul értesülése alapján készült :

"Csakhogy az emberek nem voltak hajlandók mintát adni. Hiába győzködték őket a fehér köpenyesek és a helyi hangadók is, hogy fájdalommentes, gyors és ingyenes műveletről van szó, ami a javukat szolgálja, a révi roma közösség tagjai megtagadták az együttműködést, mondván, hogy nincs szükségük ilyesmire, mivel ők egészségesek.
Emiatt most az egész közösséget karantén alá helyezték, csendőri őrizettel. Nincs mit tenni, nem lehet kényszeríteni őket, nem lehet erőszakkal jót tenni velük – mondja Dorel Cosma révi polgármester. Viszont így muszáj elszigetelve tartani az egész közösséget, ami rengeteg pénzbe kerül, mivel a hatóságoknak élelmiszert kell biztosítaniuk a karanténtérségben élőknek.
Az egészségügyi hatóságok azt remélik, hogy a romák meggondolják magukat és végül beleegyeznek, hogy leteszteljék őket."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése