Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. április 29., szerda

Nem jött ki a mentő, a beteg meghalt - Válasz :írásban utasította el a kórházba szállítást

Illusztráció.Forrás : erdon.ro

Egy család gyászol Kiskerekiben, mert nem jött a mentő a betegért. A 27 éves fiatalember bélfertőzés miatt meghalt.Általában jó a vélemény a mentősökről, de ez az eset beárnyékolja a tevékenységüket. Az Erdély Online cikkében olvasható a történet. Idézet :

„A testvérem gyermeke napokig rosszul volt. Igaz, hogy egy nap kétszer is kiment hozzá a mentő, de azt mondták, csak megfázás lehet, kapott fájdalomcsillapítót, és ezzel le van tudva. Holott jártányi ereje sem volt már. Amikor harmadjára is hívták a mentőt, közölték velük, hogy ha még egyszer telefonálni mernek, zaklatásért fel lesznek jelentve. Mivel nem koronavírusos, nem viszik be a kórházba… Néhány óra múlva meghalt!” – áll a kétségbeesett hangú bejegyzésben. Megkeresésünkre Nyiri Sándor, a község polgármestere közölte, a hír igaz. Úgy tudja, a fiatal férfi már hetek óta betegeskedett, megfázás tüneteit produkálta. A szülők pénteken és szombaton is kihívták a mentőorvosokat, akik a helyszínen megvizsgálták őt, de nem szállították kórházba. A beteg állapota vasárnap sem javult, így az édesapa kétségbeesetten fordult a polgármesterhez segítségért. Vasárnap délután a polgármester lánya ismét felhívta a mentőszolgálatot, de azt a választ kapta, hogy nem fognak mentősöket kiküldeni, sőt, még figyelmeztetést is kaptak, hogy ne zaklassák őket. Ugyanezen a napon, néhány órával később, a fiatal férfi elhunyt." 

A mentőszolgálat vezetője április 29-re ígért tájékoztatást. 

Az illetékes válaszolt a vádakra : " írásban utasította el a kórházba szállítást " a beteg.Írásos dokumentummal rendelkeznek. 
Az Erdély Online cikkben két ellentétes állítást olvashatunk. Melyik az igaz? Döntse el az olvasó. Idézem :

"FRISSÍTÉS: Az érintett családja is reagált a mentőszolgálat álláspontjára: megkeresésünkre ők azt mondták, hogy semmilyen papírt nem írtak alá, egyik alkalommal sem, amikor a mentősök kiszálltak a helyszínre.
FRISSÍTÉS: Megkeresésünkre dr. Liciniu Venter, a Bihar Megyei Mentőszolgálat menedzsere elmondta, a beteg pénteken és szombaton egyaránt, hivatalosan, írásban utasította el a kórházba szállítást. Hozzátette, hogy egyes portálok azzal rágalmazzák a mentőszolgálatot, hogy azért nem szállították kórházba, mert az érintettnek nem volt egészségügyi biztosítása, de ilyesmiről szó sincs. Ha tárgyalásra kerülne a sor, az elutasításról írásos bizonyítékot tudnak felmutatni, ez azonban egyébként nem nyilvános dokumentum, fogalmazott." 

Érdekes lehet az erről az esetről írt cikk, mely az Érintőben jelent meg!

1 megjegyzés:

  1. Sajnos ez történt a mi családunkkal is március 28-án..a margittai menrősök 2 hívás utan nagy nehezen kijottek,de már sajnos késő volt.A 44 éves unokatestvétem életét vesztette hála a margitai mentősöknek(21SAJ),és a margittai sűrgősségi ellátásnak!

    VálaszTörlés