Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 29., hétfő

Három húsvét és egy pászka 2019-ben

2019 bővelkedik vallási ünnepekkel.A keresztények legnagyobb ünnepe a húsvét.Három húsvétot ünnepel a világ.A zsidóság a pászkát, vagy a Peszáhot ünnepli. Melyik az igazi?

Jézus az apostolaival a Peszáhot ünnepelte meg, az Egyiptomi kivonulást. 
Ezután vezette be az Úr vacsorát a hűséges apostolaival, akik évente ünnepelték meg az Úr halálának az emlékünnepét.Mikor van, volt 2019-ben? Április 19-én este.

Április 19-21 között a a nyugati kereszténység ünnepelte a Húsvétot. 
A Húsvét Jézus feltámadásának az ünnepe .Az evangéliumi beszámolók nem támogatják ezt az ünnepet. Nincsen utasítás az ünneplésre.Az első században ismeretlen volt a Húsvét ünnepe.

Április 27-29 között az a keleti, ortodox egyház ünnepli a Húsvétot. 
Miért? Mert a Júlián naptár szerint számolják ki. A nyugati kereszténység a Gergely naptárt használják. A zsidók a holdnaptár szerint számolják ki, mely azt jelenti, a tavaszi napéjegyenlőséghez legközelebbi teliholdkor ünneplik az Egyiptomi kivonulást. Érdekes lehet, hogy a görög katolikus egyház egy időben ünnnepel az ortodox egyházzal.

A harmadik húsvétot az Óhitű /ritul vechi keresztények egy héttel 
később, mert ők a régi Júlián naptárt használják, mely többet késik.

Lehet hogy kevesen ismerik, de van Halottak Húsvétja is, az Ortodox Húsvét utáni első vasárnap.

Mikor fog egy időbe esni a Húsvét a nyugati és keleti keresztények esetében?2025 április 20-án .Addig sokat gondolkozhatunk azon, hogy milyen jó lenne ha állandóan egy időben lenne a Húsvét mindegyik egyházban. Mit tehetünk? Tiszteletben tartjuk a más vallásúak ünnepeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése