Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 26., péntek

Gazdálkodjanak okosan a város vállalatai - Javulni fognak a szolgáltatások minősége,köztük az OTL-é?

 
Az OTL kiadásai 6,89 százalékkal nőnek az idén 2018-hoz viszonyítva Illusztráció.Forrás : Bihari Napló 

"A nagyváradi helyi tanács április 17-i ülésén elfogadta az önkormányzat alárendeltségébe tartozó vállalatok idei évi költségvetéseit is. A Vízművek az idén 80 millió lejes költségvetéssel számol, a Nagyváradi Közterület-fenntartó (ADP) 38.486.000 lejből gazdálkodik." - írja Pap István a Bihari Naplóban. Felteszem a kérdést : Javulni fognak a szolgáltatások minősége?Az idei költségvetés a legnagyobb a város történetében. Legjobban érint a tömegközlekedés gyenge minősége.Mire számíthatok?Idézet a cikkből : 



"A Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) idei évi költségvetése 57.221.000 lej a bevételi oldalon, ami 6,55 százalékos emelkedés a 2018-as évhez képest. A jegy- és bérleteladásokból 25,4 millió lej, a szolgáltatás működtetésére kapott szubvencióból 18,7 millió lej, a nyugdíjasok, a diákok és egyetemisták bérleteinek szubvencionálásából 5,3 millió lej bevételre számít a vállalat, míg a beruházások megvalósítására kapott szubvenció értéke 7 millió lej. Az OTL kiadásai 6,89 százalékkal nőnek az idén 2018-hoz viszonyítva, és ez a költség a bevételekhez kalibrálva szintén 57,2 millió lejt tesz ki. A személyszállítási szolgáltatás üzemeltetése 16,9 millió lejbe, az adók és illetékek 901 ezer lejbe, a bérköltségek és biztosítások 27,8 millió lejbe, míg az egyéb költségek 10,9 millió lejébe fognak kerülni a vállalatnak. Az OTL az idén is több marketingakciót folytat, illetve vezet be: az utasokat sms-ben értesíti arról, hogy lejárt a bérletük, a cégek egyetlen számlán kiegyenlíthetik az alkalmazottak bérleteinek az árát, így leírhatják az áfát, továbbá bevezetik az online bérletfizetési szolgáltatást. Az idén egy határon átnyúló uniós program keretében hét euró 6. autóbuszt vásárol az OTL és modernizálja az e-ticketing rendszert, valamint az elektromos kijelző pannókat is."

A hétvégi tömegközlekedési káoszt hogyan fogják megoldani?Csúcsidőben még megfelelnek az elvárásoknak.Csak reménykedni tudok abban,hogy jobb lesz a tömegközlekedés minősége ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése