Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 18., csütörtök

Elfogadták Nagyvárad idei költségvetését - Mire számíthatunk?

 
Ilie Bolojan váradi polgármester a sajtótájékoztatón.A szerző felvétele

"A nagyváradi helyi tanács tegnapi ülésén elfogadták a város idei költségvetését, melynek negyvenkét százalékát beruházásokra fogják elkölteni. A tanácsülést megelőzően Ilie Bolojan polgármester ismertette a legfontosabb tudnivalókat a város idei büdzséjéről." -írja Pap István a Bihari Naplóban. Ilie Bolojan megismételte azt,hogy a kormány miatt nincs elegendő pénz a fontos beruházásokra.Idézet a cikkből : 


"Bolojan hangsúlyozta: az idén és jövőre már nem készítenek új beruházási projekteket, hanem a már megkezdett, illetve a már kidolgozott és nyilvánosságra hozott terveit valósítja meg a város." 


Mire  számíthatunk?A cikkből ezt tudjuk meg : 


"A legfontosabb projektek között említette Bolojan a Bihorului utca felújítását és kiszélesítését a szerpentinekig, illetve onnan a biharpüspöki Auchanig haladó új út építését, mindkét munkálatot az idén be akarják fejezni. Az új munkálatok között említette az elöljáró a Sztaroveszky (Magheru) úti közúti aluljáró megépítését, a Baross (Dacia) híd szélesítését és a közúti felüljáró építését a körgyűrű felett, a Rulikowski temető mellett. Bejelentette, hogy a húsvéti ünnepek után kezdődik meg a Bémer (Ferdinand) tér felújítása, továbbá hamarosan megkezdődik a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca felújítása is. A polgármester aláhúzta, hogy egy gyalogos átjárót építtet a vízügyi igazgatóság a Szent Lászó híd alatt a Sebes-Körös jobb partján, és csak miután ez a munka elkészül, kezdi meg a város az Ezredévi emléktér (Libertăţii) gyalogos sétánnyá való átalakítását. Az idén befejeződik a Kossuth (Independenţei) utcai mélygarázs építése is. Szintén az idén kezdődik meg a megyei és a városi kórház épületeinek hőszigetelés-rehabilitációja, ami azért lesz nehéz munkálat, mert a kivitelezés ideje alatt is működni a fog a két egészségügyi intézmény. A távfűtési rendszerben további fővezeték-cserékre és hőközpont-felújításokra lehet számítani az idén." 

Meddő költségvetési vita volt,mert az abszolút hatalom Ilie Bolojan kezében összpontosul.A cikk ezzel fejeződik be : 


"A megszavazott költségvetés bevételi oldalán 1.428.913.570, a kiadási oldalon pedig 1.535.444.830 lej van, amiből 77 millió lej a tavalyi évi többlet. A város az idén valamivel több mint 239 millió lejt tervez elkölteni beruházásokra."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése