Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 24., szerda

Időkapszulák – Volt egyszer egy Nagyvárad

 
Forrás : Erdély Ma 

"Hilgert István Időkapszulák – Volt egyszer egy Nagyvárad című könyvét idén adta ki a hédervári Publio Kiadó Kft. Rétháti László fekete-fehér illusztrációival ellátva, 111 egypercest (vagy félpercest) olvashatunk, bennük a gyerekkor és az ifjúkor, a 80-as és a 90-es évek, a korszellem, az iskola, a coming-of-age, a PC-forradalom, a katonaság és a popkultúra, mindez Nagyvárad kontextusában. Műfajában memoár de a város központi szerepe miatt képvisel némi kortörténelmi értéket." - írja Varga Máté az Erdély Ma cikkében. 

Idézek a cikkből : 

"Hilgert István néhány hétköznapi, vagy éppen intim emlék felidézésével ráérősen, de szívvel meséli el nekünk, milyen volt felnőni Nagyváradon, s ha ismerősek vagyunk arra, örömmel látjuk viszont a város kultikus helyszíneit, ha nem, akkor is ráismerünk magunkra történetein keresztül.

Számomra ez a gyűjtemény az egyszerű dolgok megbecsüléséről szól. Az Időkapszulák szerzője kincsekként őrzi múltjának képeit, első maga építette látcsövét, egy dühös kődobálást a gyártelepen, egy kakaóba áztatott kiflit – olyan csodák ezek, melyeknek mindannyian birtokában vagyunk – de jó eséllyel valahol elhagytuk őket futás közben."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése