Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 22., hétfő

A bíróság: érvénytelenítette a túl alacsony épületek felüladóztatásáról szóló nagyváradi tanácsi határozatot.

"Döntött a bíróság: érvénytelenítette a túl alacsony és utcafrontba nem illeszkedő épületek felüladóztatásáról szóló nagyváradi tanácsi határozatot."- írja Fried Noémi Lujza a Maszolban .Mit jelentett volna? Idézet a cikkből :

"Nagyváradon a túl alacsony vagy az utcafrontba nem illeszkedő házak tulajdonosait sújtotta volna 50 százalékos felüladóztatással az önkormányzat."

A Városháza fellebezhet, 15 napja van rá. Mit lép Ilie Bolojan?

Teljes cikk : maszol.ro 

Idézet a a Bihari Napló cikkéből :

"Az ítélet kapcsán Delorean Gyula alprefektus lapunknak nyilatkozva elmondta: „mi az első pillanattól kezdve úgy gondoltuk, hogy ez egy törvénytelen határozata az önkormányzatnak. Nem lehet megmondani senkinek, hogy mit csináljon a magántulajdonával. Ha valaki a törvényeknek megfelelően, építkezési engedéllyel építkezett egyszer, azt el kell fogadni. A magántulajdont az Alkotmány védi Romániában” – fogalmazott. Az alprefektus hozzátette, hogy mivel első fokú ítéletről van szó, a polgármesteri hivatal fellebbezhet. Delorean kifejtette, hogy a polgármesteri hivatal egyetlen törvényes eljárása a magántulajdonnal rendelkezőkkel szemben a kisajátítás, de ez is csak közösségi érdeket szolgáló beruházás megvalósítása során alkalmazható."- írja Pap István.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése