Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 2., kedd

Idén mintegy kétszáz garázst bontanak le Váradon - Miért nem ad ki építkezési engedélyt az önkormányzat?

Parkolóhelyeket akar kialakítani a tömbházak között felépült garázsok helyén a nagyváradi önkormányzat 


"A nagyváradi önkormányzat parkolóhelyeket akar kialakítani a tömbházak között felépült garázsok helyén, ezért az idén mintegy kétszáz garázst bontatnak le. Az építmények helyét leaszfaltozzák és lakóhelyi parkolókat alakítanak ki." - olvashatjuk Pap István cikkében,mely a Bihari Naplóban jelent meg.Rossz hír a garázstulajdonosoknak.Idézet a cikkből : 

"Nagyváradon a rendszerváltás után mintegy kétezer garázs épült közterületen, de mára már csak kevesebb mint kilencszáz ilyen építmény van a városban, és rossz hír a garázstulajdonosoknak, hogy az önkormányzat néhány év alatt az összes ilyen garázst lebontatja, és a helyükön parkolóhelyeket alakít ki. „Azokon a helyeken, ahol kevés a parkolóhely és a lakók vitatkoznak a helyek miatt, bontásokat végzünk. Tíz garázs helyén tizenöt parkolóhelyet lehet kialakítani” – nyilatkozta nemrégiben Ilie Bolojan polgármester." 

Hogyan lesz megvalósítva? Idézetek a cikkből : 

"A legnagyobb beavatkozás a Széles (Menumorut) utca, a Dacia sugárút és az Odobescu utca által közrezárt területen lévő tömbházak között lesz, ahol két szakaszban több mint száz ilyen építményt fognak ledózerolni."

"Cristian Popescu hangsúlyozta, hogy a garázsokat maguk a tulajdonosok kell lebontassák és a törmelékeket is ők kell elszállítsák a megadott határidőig. Ha ezt nem teszik meg, akkor az önkormányzat fogja lebontani a garázsokat, és a munkálatok költségét ráterhelik a tulajdonosokra olyanformán, hogy amíg ezt a költséget nem térítik meg a városnak, addig az adójukat sem fizethetik ki. Hozzátette, hogy a lebontott garázsok helyét leaszfaltozzák és lakóhelyi parkolókat alakítanak ki. „Az ebben az évben lebontott garázsok helyén már az idén el is kell kezdeni a parkolókialakítási munkálatokat” – fogalmazott Popescu.

 Miért nem ad ki építkezési engedélyt az önkormányzat? Popescu úr megadja a választ :

 „Az a stratégia, hogy a városban minden garázs eltűnjön a közterületekről és helyettük lakóhelyi parkolóhelyeket alakítsunk ki” – jelentette ki Popescu.

Hol építhetnek garázsokat? 

"Az aligazgató végezetül felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat már évek óta nem ad ki építkezési engedélyt garázs építésére közterületen. A váradiak csak magánterületre, vagy saját házukhoz építhetnek garázst." 

Teljes cikk : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése