Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. szeptember 3., vasárnap

Isten megbocsájtott Tőkés Lászlónak?

Lévay Tünde és Tőkés László Fotó: HetiValasz.hu 
Lévay Tünde és Tőkés László Fotó: HetiValasz.hu

Tőkés László nehéz helyzetben volt 2013 végén,mert az új kedvese terhes lett,mely látható volt a községben.Hogy ne legyen nagy botrány, decemberben szűk körben megvolt az esküvő.A fotó is bizonyítja,hogy Lévay Tündének jól látszott a terhessége.Ha nézi a fotót,láthatja Tőkés László szomorkás arcát.Nem szerelemből nősült?Ez már csak másodlagos kérdés,mert feleségül vette a nálánál sokkal fiatalabb zenetanárnőt. Rajongói szerint ez volt a természetes lépés a volt püspöktől.Valóban szép tőle,hogy nem hagyta magára a "megesett " Lévay Tündét.Később közleményben ismerte be,hogy "útban van a baba".Az esküvőről ezt olvashattuk a Maszol lapjain :

"A barcasági születésű Lévay Tündének is ez a második házassága. Volt férjével, Kristály Lehel újságíróval két gyermekük van, értesüléseink szerint idén decemberben váltak el. Tőkés László és előző felesége, Joó Edit huszonöt évig tartó házassága 2012. szeptember 27-én bomlott fel jogerősen. A válást a férj hibájából mondták ki. Tőkés jelenleg vagyonmegosztási perben áll a volt feleségével.
A magyarországi esküvőt teljes diszkrécióval, szűk körben tartották meg. Értesüléseink szerint Tőkés László három testvére ott volt az eseményen. Ács Miklós gombai református lelkész a maszol.ro kérdésére nem kívánt részletekkel szolgálni. Úgy fogalmazott: nem kommentálja az eseményt."

Ezzel zárja cikkét a maszol.ro :

"Tőkés László irodahálózatának munkatársai hétfőn rövid közleményben gratultáltak az EP-képviselőnek: "Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő és Lévay Tünde zenetanárnő 2013. december 28-án, szombaton megtartott házasságkötése alkalmából sok boldogságot, Istentől megáldott közös életet és családi békét kívánunk".
Forrás : maszol.ro 

2014 februárban megszületett Tőkés László negyedik gyermeke,Apor.A Maszol ezt írta :

"Ismét apa lett Tőkés László. Az európai parlamenti képviselő környezetéből származó információnk szerint a felesége, Lévay Tünde múlt hétvégén szült Budapesten. A 62 éves lelkész-politikus negyedik gyermeke fiú.
Értesülésünket megerősítette Nemes Csaba, Tőkés László budapesti irodavezetője is. Tájékoztatása szerint a kisfiút Apornak hívják. "Az anyuka és a kisbaba is jól vannak" – jelentette ki a maszol.ro-nak."
Forrás : maszol.ro

  
A keresztelő.Fotó : Fried Noémi Lujza 

2014 augusztusban Nagyváradon megkeresztelték Tőkés László negyedik gyermekét.A Maszol ezt írta a cikkében: 

"A nagyvárad-olaszi református templomban keresztelte meg vasárnap délelőtt Nemes Csaba budapesti lelkipásztor Tőkés László és új felesége, Lévai Tünde februárban született gyermekét, Aport.
A kisfiú keresztelője attól vált nyilvános eseménnyé, hogy a délelőtti istentisztelettel egybekötve hirdették meg Tőkés István A Romániai Magyar Református Egyház élete 1944–1989 között című kötetének bemutatóját."
Forrás : maszol.ro

A román sajtó sem hagyta szó nélkül,mert több cikk jelent meg a volt református püspökről.A második házasságáról olvashatunk az egyik blogban a agache-aurel.blogspot.ro-n.

A rendszerváltás folytatása a cél 
Tőkés László negyedik gyermekével,Aporral a választásokon.
Forrás : erdon.ro

Tőkés László személyes ügye a válás és az újranősülés.Mint püspök és az 1989-es romániai forradalom hőse,kellett tudnia mit ír a Biblia a házasságról, a válásról és a paráznaságról.Kimagasló tisztségben volt,és részben van ma is.Kellett volna tartózkodnia a nőktől.Tőkés László is ember,megbotolhat.Váradon nyílt titok volt,hogy nem élt jól a feleségével,Joó Edittel.Több nőügyei voltak,melyeket a sajtó is megírt.Az első felesége hűtlenséggel vádolta Tőkés Lászlót.Az biztos,hogy a negyedik gyermeke paráznaságban fogant.Bővebben olvashat a origo.hu-n. 

Foglalkozok egy kérdéssel : Isten megbocsájtott Tőkés Lászlónak,mint ahogyan tette Dávid királlyal?A Biblia fényében vizsgáljuk meg.Károli fordítású Bibliában ezt olvassuk : 

"Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások" Máté Evangéliuma:15:19 

"Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben!" Apostolok Cselekedetei:15:29 

"Kerüljétek a paráznaságot. Minden bűn, melyet az ember cselekszik, a testen kívül van, de aki paráználkodik, a maga teste ellen vétkezik." I. Korintus levél:6:18 

"Paráznaság pedig és akármely tisztátalanság vagy fösvénység ne is neveztessék ti közöttetek, amint szentekhez illik;" Efézusi levél:5:3 

Még több Bibliai idézetet olvashat a biblia.hit.hun. 

U.I.
Ha Isten megbocsájtott Tőkés Lászlónak,akkor a bejegyzés érvénytelen is lehet.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése