Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. április 24., szerda

Feljelentést tett Csűry István püspök az őt ért vádak miatt - A Bihar megyei RMDSZ kiáll Csűry István mellett

 
Fotó forrása: reformatus.hu /maszol.ro 


"Egy 36 éves nagyváradi nő azt állítja: viszonya volt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökével, aki teherbe is ejtette. Állítólagos kapcsolatukat Facebookos üzenet Adevărul lapban váltásokkal bizonyította a Bihoreanul nevű nagyváradi hetilapnak, ahová fordult vádjaival. Csűry István református püspök a Maszolnak elmondta: feljelentést tett a rendőrségen és törvényszéki eljárást is kért a lap és annak újságírója ellen."- olvashatjuk a Maszol cikkében.

Miről van szó?A Bihoreanul cikkében részletesen olvashatja Denisa Krisztina Chilba vádjait,és Csűry István református püspök védekezését.A cikk szerzője a fővárosi Adevărul lapban írt egy hasonló tartalmú cikket.Rövid időn belül szenzációs hír lett.A Bihoreanul lapban megjelent cikket majdnem 34.500-an olvasták eddig.Lehet azt gondolták, a cikkben megírt "tények" igazak.Ezt írja az egyik hozzászóló az Adevărul lapban :"Daca stirea se dovedeste Fake news , cum veti repara nedreptatea facuta episcopului ?"

Csűry István református püspök ezt nyilatkozta a Maszolnak :„Magam részéről nem tudom kommentálni a dolgokat, csupán annyit szeretnék elmondani, hogy az egész egy nagy hazugság úgy, ahogy van "

A Bihar megyei RMDSZ közleményt adott ki :


A magyarellenes tartalmakért bíróságon már elítélt nagyváradi botránylap, a Bihoreanul húsvéthétfőn rendkívül aljas támadást indított Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke ellen. Hatásvadász, lejárató, az újságírói pártatlanságot és a szakmai etikát mellőző, a püspök urat megbélyegző riportban állítanak valótlanságokat.

Nagyváradon ugyanis ismert a riport főszereplőjeként bemutatott hölgy beteges megnyilvánulása. Az elmúlt időszakban az illető nőszemély más egyházi és közéleti személyiségeket zaklatott hasonló módon.

Mindazok, aki ismerik akár a nevezett hölgyet és az ő botrányos ügyeit, akár Csűry István püspök urat, biztosak lehetnek az egyházfő feddhetetlenségében.

Az, hogy most a Nagyvárad szennyújságának számító lapban éppen húsvéthétfőn megjelenhetett egy ilyen iromány, ez a legjobb bizonyítéka annak, hogy teljes, frontális támadást intéztek a román nacionalisták és a titkosszolgálathoz köthető erők az egyre erősödő magyar közösség és az azt vezető személyek ellen.

Szolidárisak vagyunk Csűry István püspökkel, kiállásunkról biztosítjuk a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetőjét és annak családját! Erre kérjük magyar közösségünket is, ne hagyjuk, hogy a kétely beférkőzzön sorainkba.

Sok erőt és kitartást kívánunk Csűry Istvánnak, hogy ezekben az embert próbáló időkben is legyen hite átvészelni a támadásokat, együttérzésünket és bátorításunkat fejezzük ki családjának, akiknek el kell viselniük a nemtelen támadások okozta megpróbáltatást, fájdalmat, alaptalan megaláztatást.

„Éppen ezért minden igyekezetetekkel legyetek rajta, hogy hitetek megteremje az erényt, az erény a tudást, a tudás a magatok fölötti uralmat, a magatok fölötti uralom a jóban való kitartást, a jóban való kitartás a vallásos érzületet, a vallásos érzület a testvériességet, a testvériesség pedig a szeretetet.” (2 Péter 1,5-7) " 

Forrás : varadinum.ma

Nagyot "szólt volna" ez a bulvár hír,ha igaz lenne.Az ügyet vizsgálja a rendőrség és a törvényszék, közben Denisa Krisztina Chilba "lelépett". Várjuk a további fejleményeket'

A hír megjelent az Evenimentul Zilei bukaresti lapban! 
Magyarországon a 24.hu cikkében olvashatják!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése