Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. március 18., hétfő

VII. HolnapUtán Fesztivál

 
Hetedik alkalommal szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált


"Május 2–5. között hetedik alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház a HolnapUtán Fesztivált. A színházi és összművészeti eseménysorozat fókuszában ezúttal is a fiatal alkotók állnak, a színházi előadások mellett pedig koncertre, kiállításmegnyitóra és szakmai workshopokra is sor kerül. A HolnapUtán Fesztivál hetedik kiadásán három ország nyolc társulata vendégszerepel, köztük olyan elismert színházi műhelyek, mint a budapesti Örkény Színház, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a kolozsvári független társulat, a Váróterem Projekt, de képviselteti magát a magyar nyelvterület három színművészeti főiskolája is. A fesztivál idei előadás-kínálatában olyan előadások szerepelnek, amelyek a múltunkhoz, emlékeinkhez, illetve a kortárs emlékezetpolitikákhoz való viszonyulásainkat boncolják.

Előadások

A HolnapUtán Fesztivál a Szigligeti Társulat Y című új bemutatójával nyit, amelyben Balogh Attila fiatal alkotócsapata generációjuk legégetőbb problémáit tematizálja. A fesztivál második napján a budapesti Örkény Színház előadását láthatják a nézők. A Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába beválogatott SecondHand című produkciót Szvetlana Alekszejevics dokumentumregényei ihlették, az előadásban többek között a magyar színházművészet olyan nagyjai szerepelnek, mint Pogány Judit, Csuja Imre, vagy Csákányi Eszter. Május 4-én a formabontó előadásairól híres szabadkai társulat mutatja be Felhő a nadrágban című előadását, amelyet az a Kokan Mladenovic rendezett, aki nemrég Nagyváradon is workshopot tartott. A fesztivál nagytermi előadásainak programját a Miskolci Nemzeti Színház és a K2 Színház Eklektikon 2048 című produkciója zárja.

A VII. HolnapUtán Fesztivál teljes programja hamarosan elérhető a fesztivál weboldalán, illetve Facebook-oldalán. Az előadásokra jegyek jövő héttől kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.biletmaster.ro oldalon. A szervezők ugyanakkor kedvezményes, 60 lejes árú fesztiválbérletet bocsátanak ki, amely hat tetszőleges előadásra érvényesíthető."- olvasható a Bihari Naplóban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése