Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. március 22., péntek

Nem kell megújítani a szerződést az Electricával

"Több nagyváradit is becsaptak az elmúlt napokban azzal, hogy meg kell újítani a villanyáram-szolgáltatói szerződést, miközben tulajdonképpen egy másik céggel szerződtek." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Ossza meg másokkal az információt,nehogy áldozatai legyenek a csalóknak.Teljes cikk : 
 
"Egyik olvasónk jelezte, hogy idős, jobbára magyar emberek átverés áldozatai lettek. Szerkesztőségünknek küldött e-mail üzenetében azt írja, hogy bizonyos személyek felkeresik lakhelyükön az embereket és azt mondják nekik, hogy meg kell hosszabbítani a jelenlegi (Electrica) villanyáram-szolgáltatói szerződést, mert az lejár, vagy azt állítják, hogy meg kell újítani a szerződést, mert így olcsóbban fogják kapni az áramot. Csakhogy arról nem tesznek említést, hogy a gyanútlan idősek valójában egy másik szolgáltatóval, az Enel céggel kötnek szerződést.

A hírt megerősítette az Electrica vállalat is. Ennek munkatársaitól megtudtuk, hogy egyelőre csak a Rogériusz lakónegyedből kaptak jelzéseket erről az átverésről, melynek áldozatai jobbára idős, magyar személyek. Megszólaltattuk Emil Dalét, az Electrica vállalat nagyváradi kirendeltségének igazgatóját, aki elmondta, hogy írásos bizonyítékuk is van az átverésről. Az igazgató kifejtette, hogy hétfő óta jönnek az emberek az Electrica Rogériusz negyedbeli kirendeltségéhez, hogy jelezzék ezt, illetve többen írásban is lemondták az új, Enellel kötött szerződést. Mint megtudtuk, eddig hét ilyen írásos szerződésfelmondás van az Electricánál. Dale hangsúlyozta, hogy az Electricának nincs semmilyen szerződésmegújítási akciója. Arra kéri az embereket, hogy legyenek óvatosak, és ne dőljenek be az átverésnek. Kijelentette, hogy további adatokat és információkat gyűjtenek és panaszt emelnek az Országos Energiaszabályzó Hatóságnál (ANRE).

Megkeresésünkre az Enel a következő rövid közleményt juttatta el szerkesztőségünknek tegnap délután: „Az Enel a partnerein keresztül tevékenykedik abban a régióban, de nem bátorítja és nem tolerálja ezeket a praktikákat. Az ügyben vizsgálatot indítunk és intézkedni fogunk a helyzet tisztázása érdekében.”

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése