Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. március 22., péntek

Ritka: leszedetik az antennákat

"A Nagyváradi Bíróság volt az országban az első, amely szerint antennák sugárzása káros lehet, ezért leszerelhetők." - olvashatjuk Szeghalmi Örs cikkében,mely a Bihari Naplóban jelent meg.Az érintett a "Dacia Felix" lakótársulat.Teljes cikk :

„Nem kérdeztek meg minket, de a telefontársaságnak minden engedélye megvolt a Polgármesteri Hivataltól. Egy szomszéd sem egyezett bele az antennák felszerelésébe, mivel azoknak az egészségre káros hatása van” – állítja Leontin Pantea, az egyik lakó, akinek meggyőződése, hogy a tőle 6–7 méternyire lévő jeladó antenna az oka állandó fejfájásának és veszélyezteti családja egészségét. „Nem találkoztam még hasonló esettel, mivel minden óvintézkedést meg szoktunk tenni. A Polgármesteri Hivatal csak akkor hagyja jóvá antennák felszerelését a tömbházaknál, ha abba a lakótársulás beleegyezett. Jelen esetben a kivitelező cég a lépcsőházbeli lakótársulástól kért engedélyt és nem a közvetlenül érintett lakóktól. Alávetjük magunkat az Ítélőtábla határozatának és megtesszük a törvény által előírt intézkedéseket” – mondta Mircea Mălan alpolgármester, a Polgármesteri Hivatal Jogi Igazgatóságának irányítója.

Szabályozás

Megjegyzendő, hogy a Nagyváradi Bíróság volt az országban az első, mely 2013-ban rámutatott, hogy a GSM antennák sugárzása káros lehet az egészségre és agyrákot is okozhat. Ugyanakkor ez tudományosan nincs egyértelműen bizonyítva sehol. Jelenleg a legtöbb kutatás azt mutatja, hogy az egészségügyi határértéken belüli sugárzás nem károsítja szervezetünket, ám ellentmondásos a helyzet, mivel ezeket cáfoló adatok is megjelennek néha. Ugyanakkor éppen üzemi területeken (pl. társasház tetején a bázisállomás közvetlen közelében) valószínűsíthető határérték-túllépés. Ám még nem tapasztaltak olyat, amikor lakossági területeken a sugárzás átlépte volna az Európai Unió által meghatározott határértékeket, ami 28 V/m a központi EU-s szabályozások szerint." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése