Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. március 7., csütörtök

Nagyvárad a 15. legszennyezettebb város Romániában

 
Archív felvétel.Forrás : eBihoreanul 

Legszennyezettebb város Romániában Jászvásár/Iași,második Kolozsvár,harmadik Brassó. Nagyvárad 15. a listán az AirVisual.com mérésén.Miért csak 15. helyen van Nagyvárad?Mert három hónapig nem működött a mérőrendszer.Miért?Nincs magyarázat.A legtisztább város Konstanca/Constanța lett.Románia Európában a 9. helyen végzett.
Forrás : ebihoreanul.ro 

A statisztika elgondolkoztató,mert jó néhány éve nem létezik a CET II, Sinteza,Alumina,stb. Hegyközpályiból jövet vagy a váradi hegy magaslatairól nézve Váradot ellepte egy ködhöz hasonló "lepel",mely miatt sokat szenvedtek a váradiak.Új CET nem szennyezheti a levegőt,mert gázturbinával működik.Elméletileg nagyon tiszta levegő kellene lennie Váradon.Miért nincs?A választ a környezetvédelmi hatóság tudja,de nem teszi közzé,mert sértené egyesek érdekeit.

Nagyvárad volt a "legzöldebb város" Romániában.Még ma is ,ha hinni lehet a statisztikának,de gyakorlatilag nem,mert a központ és környékén rendszeresen kivágják a fákat.Helyette a külvárosokban létesítenek úgymond "zöldövezeteket".Városunk tele van seconhand-os autókkal, melyek szennyezik a levegőt.Ne csodálkozzunk,hogy szenvednek az allergiában,az asztmában szenvedő váradiak.Nagyvárad már nem zöld,inkább szürke színű város lett.Még mielőtt visszafordíthatatlan lenne a folyamat,jó volna elgondolkozni azon,hogy milyen levegőjű város hagyunk magunk után.Jó volna, ha váradiak felébrednének és megfordítanák a folyamatot,mert nem csak a város arculatát akarják elcsúfítani,hanem a levegőjét is.Nem magam miatt mondom,hanem a fiam és leendő unokáim miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése