Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. március 11., hétfő

A biztonsági üvegeket törik a vandálok - Váradon nem jellemző

 


 

"Más erdélyi városokhoz képest Váradon nem jellemző a tömegközlekedési eszközök rongálása, itt biztonsági üvegek zavarják a vandálokat." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 



"Az Agerpres hírügynökség adott hírt arról, hogy az aradi közszállítási vállalt külön kárpitozó műhelyt volt kénytelen létrehozni, mert a vandálok megrongálják a buszok és villamosok üléseink kárpitjait. Nagyváradon szerencsére nincs hasonló jelenség, tudtuk meg Romeo Nicatól, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) gazdasági igazgatójától. Mint mondja, itt a rongálások izolált esetek, és a rendőrség segítségével sikerült lefülelni a vandálokat, akik kifizették a kárt.

Számít a minőség

„Elvileg a váradiak helyesen viselkednek. Problémák vannak még azzal, hogy többen szemetelnek, kicsipegetik a ülések kárpitjából a szivacsot” – jelezte Nica. Hozzátette, hogy a Siemens villamosokra és a Berlinből hozott Tatra villamosokra mintha jobban vigyáznának az utasok, vagyis a minőség iránti tiszteletet lehet tapasztalni az utasok részéről. A gazdasági igazgatótól megtudtuk, hogy az elmúlt időszakban 12 ezer lejt költöttek arra, hogy a villamos- és buszmegállókban kitört biztonsági üvegeket kicseréljék. Másfél év alatt mintegy hatvan üveget törtek ki, de egy ideje szerencsére nem történnek hasonló incidensek, mondta Nica, aki végezetül elárulta, hogy a járművek tisztítására évente 150 ezer eurót fizet egy cégnek az OTL." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése