Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. január 6., vasárnap

Vélemény: „Ha én zászló volnék”

 

"Zatykó Gyula, Várad polgármesterének tanácsadója is reagált közösségi oldalán a magyar zászló felgyújtási kísérletére. Ezt közöljük az alábbiakban." - olvasható a Bihari Naplóban.Teljes cikk :  

 

„Ha én (magyar) zászló lennék Nagyváradon, nem szeretném, ha üldöznének, de azt sem, ha bárki is provokációra használna. Nagyon szenvednék, ha nacionalizmusuktól megrészegült hazafiak, vagy az éjszakai szórakoztatóhelyeken elfogyasztott alkoholtól „beindult” fiatalok velem provokálnák a város magyar közösségét. Nagyon fájna, ha időről időre eltüntetnének, letépnének és megpróbálnának felgyújtani…
Felháborítana, ha a hatóságok szemet hunynának az ellenem elkövetett atrocitások és a román–magyar ellenségeskedés szítása felett. De minden magyar zászlajaként az sem esne jól, ha akadna olyan magyar, aki az üldöztetésemet a magyar–magyar széthúzás erősítésére használná fel.
 

 

Magyarellenesség


Ha én a város buliköz­pontjában szórakozó ittas fiatalok által zaklatott (magyar) zászló lennék, nemcsak zaklatóimra haragudnék, hanem azokra is, akik az elmúlt harminc évben a hatalomban vagy annak közelében voltak, de semmit sem tettek azért, hogy megvédjen a törvény. Azokra is, akik politikai szövetségeseiktől mindvégig eltűrték és ma is eltűrik, hogy az iskolákban, a templomokban, a sajtóban háborítatlanul folytassák az ifjúság magyarellenes agymosását.
Ha én (magyar) zászló lennék Nagyváradon, úgy érezném, hogy akik engem most mártírként „lobogtatnak”, azok az igazi felelősek azért, hogy felnőhetett egy generáció, amelyben újratermelődött a magyargyűlölet. Nem nyugtatna meg az sem, hogy végre a randalírozok által elérhetetlen magasságba helyeztek. Nem elégednék meg azzal, hogy azt az öngyújtóval hadonászó szédült lányt megbüntetik.
Ahogyan azt Bródy János több mint harminc éve megfogalmazta: „akkor lennék boldog, ha nem lennék játéka mindenféle szélnek.”

 
Forrás : biharinaplo.ro

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése