Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. január 4., péntek

Ki áll a DIGI-RCS&RDS birodalom mögött? Arc nélküli milliárdos titokzatos története

 
Forrás : capital.ro 


A nagyváradi Teszári Zoltán egyik legbefolyásosabb üzletember Romániában.A legnagyobb médiacég tulajdonosa.Több országban van érdekeltsége,melyeket pénzel.Életrajza tele van kérdőjelekkel.A fenti megjegyzéseket a Capital lapban olvashatjuk.A lap részletes cikkben számol be Teszári Zoltán életéről.Közismert adatokat,sőt a váradi milliárdos barátainak a véleményeit olvashatjuk,akik név nélkül nyilatkoztak a lapnak. liNagyon nehéz szóra és lencse végre kapni Teszári Zoltánt,ezét a sajtóban "arc nélküli milliárdosnak " nevezték el.A cikkben egyértelmű választ nem kaphatunk,ki áll a DIGI-RCS&RDS birodalom mögött.A látható tulajdonos a nagyváradi milliárdos Teszári Zoltán.

Néhány adat a cikkből : 

Teszári Zoltán egy nagyváradi egyszerű családba született és tehetséges dzsúdósként szerzett nevet és elismerést.Nincs extrém megnyilvánulása.Ha az alkalmazottja akar beszélni vele,akkor Teszári hívja fel,mondta név nélkül a Digi24 régi alkalmazottja.

Az egyik érdekes történetet olvashatjuk a Magyar Narancsba,mely szerint az egyik fényképész több fotót készített Teszári Zoltánról,aki miután észrevette,arra kényszerítette,hogy törölje véglegesen a fotókat.Ezért is hívják "arc nélküli milliárdosnak".

2002-ben vette át személyesen a Capital Oskar kitüntetést a gálán,azóta nem láthatjuk nyilvánosan. Egyedül a CanCan lesipuskás fotósai készítettek néhány fotót Teszári Zoltán és családjáról.

2002-ben azt nyilatkozta,hogy szeretné,ha a cége első lenne Romániában.Birodalmának 14 millió előfizetője van,ezzel harmadik Európában.

Néhány adat az életéről 

1974. szeptember 14-én született.Édesapja Zoltán,édesanyja Ildikó.Nem egy gazdag magyar családba nőtt fel.Édesapja Váradon egy jól ismert autószerelő volt,édesanyja könyvelőnőként dolgozott.A dzsúdó jelentette a kitörés lehetőségét számára.

1991-ben a család létre hozta a Teszari SRL-t,melynek a profilja autószerelés volt.Ma Autocenter SRL a neve,mely inkább vesztességes volt.

18 évesen a fővárosi Dinamó klub színeiben versenyzett.1989-ben ezüstérmes lett az Európai bajnokságban Athénban. Dragoș Bolbose csapattársa szerint Zoli nem volt extravagáns és bőbeszédű.Egyik legjobb dzsúdós volt,mégsem volt verekedős.Ezt a cikket a  Libertatea lapban olvashatjuk.  

Az 1990-es években jó kapcsolatba került Vizer Mariusszal.A  kezdeti időszakban kihasználta azt a lehetőséget azzal,hogy mint sportoló külföldi útjai alatt vett olyan termékeket,melyeket drágán tudott eladni Váradon.Ebből vásárolta az Audit is. Extravagáns életet nem élt.

1989 -es forradalom Poiana Brassóba érte.Brassóba találkozott Ioan Bendei-jel, későbbi üzlettársával. Mint résztvevő a forradalomban ,forradalmár lett Emil Constantinescu elnök idejében.Ebben az időben került barátságba későbbi üzlettársaival. Ezek között voltak Ioan Bendei,Gheorghe Maftei és Traian Sirianu.

Az 1990-es évek elején Teszári Zoltán Ludescher Csabával lett üzlettárs.Azt mondják,hogy az első "tégla" a Barátok temploma sarkán árulták a finom fagylaltot,mellyel rövid idő alatt sok pénzt kerestek.Létrehozták a Rubin&King céget Adrian Criș a Bihoreanul újságíróval.Rövid időn belül a cég nagyon sikeres lett Erdélyben és Magyarországon is. 

Teszári Zoltán a kábeles televízióba fektette sok pénzt.Szoros kapcsolatba került Kiss Sándorral,aki a TVS tulajdonosa volt,valamint a brassói Gheorghe Maftei-jel.1995 az "Aranyéve" volt,mert megalapította a Romanian Cable System céget (RCS),mellyel megalapozta a irodalmát. 

Innentől elkezdődött a sikersorozat,mely a mai napig tart.Teszári Zoltánról további érdekes adatokat olvashat a Capital lapban ' 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése