Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. január 30., szerda

Kettős mércét alkalmaz a rendőrség Váradon ?

Nem érhető el leírás a fényképhez. 
Zászlóégetési kísérlet előtt.Fotó : RMDSZ Bihar Megye Facebook oldal 
A képen a következők lehetnek: ház és túra/szabadtéri 
Zászlóégetési kísérlet után.Fotó : RMDSZ Bihar Megye Facebook oldal 


A nagyváradi RMDSZ székház előtti magyar zászlóégetési kísérlet bejárta a helyi és országos sajtót. Napokig vezércikk volt a hír.A rendőrség megígérte ,elfogja a feltételezett tettest.Eltelt egy hónap,és semmi hírt nem olvashatunk az ügyről.Sajnos a magyar pártok "egymásnak" mentek.Az Erdélyi Naplóban megjelent Sütő Éva cikke,melyben ezt írta : " A váradiak közül azonban vannak, akik úgy vélik, az RMDSZ emberei kicsit „rásegítettek” az esetek többségére azzal, hogy a néhány éve még elérhetetlen magasságban díszelgő zászlókat (román, magyar, uniós) provokatív módon leeresztették a Fekete Sas-palota passzázsa alatti székház bejárati ajtaja fölé. Szinte a hajnali randalírozók keze ügyébe „ajánlva”. Ettől eltekintve az esetek nyomozati végkimenetele mindig hasonlóképpen alakul: vagyis a magyar közösséget ért sérelmeknek nincs jogi orvoslata, a tettesek soha nem kerülnek elő."

Nem késett Szőke Mária Magdaléna újságíró válasza.Brutális hangvételű cikkében nekiment Sütő Évának.Nem kommentálom a cikket,csak egy tényt közlök, a mai napig nem tudták azonosítani az elkövetőt.A hölgy kiléte ismeretlen a rendőrség számára.

A Krónika egyik cikkében azt olvashatjuk,hogy rekordidő alatt fogták el a romángyalázók tetteseit. Ezért meg lehet dicsérni a rendőrséget.Ez olvasható Nagyváraddal kapcsolatban :"Egy hónap sem volt elegendő a román rendőrségnek arra, hogy videófelvételek segítségével azonosítsa a magyar zászló felgyújtásával próbálkozó nagyváradi lányt."

Idézet a cikkből : 

"Ehhez képest Nagyváradon tapodtat sem halad előre az év végén történt magyarzászló-égetési kísérlet ügyében zajló nyomozás. Az RMDSZ Bihar megyei székházára kitűzött piros-fehér-zöld lobogót december 30-ára próbálták meg felgyújtani a nagyváradi Fekete Sas palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon. Az incidensről videófelvétel is készült, amelyen látható, amint egy fiatal nő székre felállva egy öngyújtó lángjával próbálja meggyújtani az épület falára kifüggesztett piros-fehér-zöld zászlót. Ennek ellenére a rendőrség azóta sem azonosította az elkövetőt, holott a Sas passzásban térfigyelő kamerák is működnek. Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap a Krónikának elmondta, kollégái „folyamatosan dolgoznak az ügyön”, de nem sikerült felfedniük a gyújtogató kilétét. Hozzátette: a nyomozás befejeztének nincs határideje."

Hasonló ügyekben hasonló az eredménytelenség.Miért?Azt nyíltan nem mondják ki.Maradjunk meg abban,hogy a rendőrség "dolgozok rajta".Meddig?Azt sem tudjuk,illetve "a nyomozás befejeztének nincs határideje."

Mikor fog felébredni a váradi magyarság?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése