Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. január 1., kedd

Sikerült "elzavarni " a gonosz szellemeket és a démonokat Váradról ?

 
Fotó : Ovi D. Pop 

1989 óta nagyon megváltozott valami Nagyváradon.Eltűnt a szeretetteljes légkör a váradiak életéből. A forradalom után megerősödött a nacionalizmus,melyet sikerült háttérbe szorítani,de nem teljesen.A zászlóégetési kísérlet is ezt mutatja.A váradiak büszkék,hogy a városukat Pece parti és Körös parti Párizsnak nevezték.A váradiak büszkék a polgármesterükre,aki fénysebességgel átalakítja,modernizálja a városunkat.

Az utóbbi években mintha Ceaușescu szelleme lebegne Várad felett.A váradiak egymás közötti kapcsolata sokat rosszabbodott, mert pénz lett az Úr.Mintha a váradiakat hatalmukba kerítették a gonosz szellemek és a démonok.Mit lehet tenni ellenük? Létezik olyan vélemény,mely szerint sok imával lehet elűzni, elzavarni a gonosz szellemeket.Éjfélkor tűzijátékkal búcsúztak az óévtől Váradon.11 és 2 óra között nagy zajt csaptak.Miért?Ezt olvassuk a Körkép honlapon : "Régen a zajkeltő szokások célja az ártó és a rontó erők távol tartása volt." A másik idézetet olvashatjuk a rafia.hu-n : "Az ó évtől mindig hangosan, zajosan búcsúztak el, hogy elijesszék az ártó szellemeket." 

Sikerült "elzavarni " a gonosz szellemeket és a démonokat Váradról ?Nem biztos,mert a rendőrség "közbelépett" és ellenőrizték az eladókat,mellyel nagyon megnehezítették a sok petárda árusítását. Csak egy ellenőrzés során nagy volt a "fogás".Ezt írja a  Bihari Napló :  A jármű ellenőrzése során összesen 25.486 petárdát és különböző méretű tűzijátékot fedeztek fel, ezeket lefoglalták, a két férfi ellen eljárás indult". 

Reménykedjünk abban,hogy sikeres volt a zajkeltés,és hanyatt homlokon elmenekültek a gonosz ártó szellemek és a démonok.Nagyvárad főterén és a környékén jól sikerült a tűzijáték.Ha igaz,akkor nyugodtak lehetünk,mert ebben az évben nem fognak ártani a gonosz szellemek.Talán ismét a szeretet légkörében fogunk élni,mert a mondás szerint :" Egy Istent imádunk ". Sikeres volt a tűzijáték,sok ezer váradi nézte a helyszínen.Nézze meg ' 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése