Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. január 7., hétfő

Bő egy hét alatt sem sikerült azonosítani a Váradon magyarzászló-égetéssel próbálkozó nőt

 
Fotó : Veres Nándor.Forrás : Székelyhon 


"Továbbra sem jártak sikerrel a nagyváradi rendőrök: hétfő délutánig nem sikerült azonosítaniuk azt a fiatal nőt, aki már több mint egy hete, december 30-ára virradó éjszaka megpróbálta felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-iroda bejárata fölé kihelyezett magyar zászlót." - írja Biró Blanka a Krónikában.Heves indulatokat váltott ki Nagyváradon a magyar zászló-égetési próbálkozás.Ha elolvassa a hozzászólásokat az eBihoreanul lapban,akkor megérthetjük,nem sok változott a mentalitás területén. Reménykedjünk abban,hogy elfogják az elkövetőt,és tiszta vizet öntenek a pohárba.Teljes cikk :

Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn szűkszavúan annyit mondott a Krónikának, hogy az elkövetőt nem sikerült azonosítani. További faggatózásunkra azt mondta, természetesen tovább nyomoznak az ügyben, hiszen büntetőjogi eljárás van folyamatban. Megismételte, hogy december 30-án a nagyváradi rendőrség hivatalból indított eljárást, amint a zászlóégetés-kísérletről készült felvétel felkerült a világhálóra. Rongálás gyanújával indították el a büntetőjogi eljárást ismeretlen elkövető ellen. 

Alina Dinu elmondta, az ügyben négy feljelentés érkezett, ám ő csak a sértett RMDSZ szervezetet tudta megnevezni, a másik három feljelentőről nem közölt adatokat. 

Korábban az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői is úgy nyilatkoztak, hogy rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. 

Amint arról beszámoltunk, az incidens során megpróbálták felgyújtani az RMDSZ Bihar megyei székházára kitűzött magyar zászlót a nagyváradi Fekete Sas Palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon. Az RMDSZ területi szervezete videófelvételt is közölt, amelyen látható, amint egy fiatal nő székre felállva egy öngyújtó lángjával próbálja meggyújtani az épület falára kifüggesztett piros-fehér-zöld zászlót. Az incidens után az RMDSZ ipari alpinista segítségével magasabbra tetette a zászlót." 

Forrás : kronika.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése