Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 2., szombat

Továbbra sincs tettese a nagyváradi zászlóégetésnek - Kinek jó és kinek nem a zászlóégetési kísérlet?

"Egyelőre nincs fejlemény annak a lánynak az ügyében, aki a múlt év végén megpróbálta felgyújtani az RMDSZ-székházánál a magyar zászlót – nyilatkozta szerdán a Maszolnak Cseke Attila."- írja Fried Noémi Lujza a Maszol cikkében.Teljes cikk :


"A Bihar megyei RMDSZ elnöke elmondta: továbbra is azt várnák, hogy a rendőrség mielőbb azonosítsa az elkövető személyt vagy személyeket a videofelvétel alapján. Közlése szerint kaptak egy levelet a prefektúrától, amelyben a kormányhivatal magyarázatot kért a zászló kifüggesztésének körülményeiről.

„Erre hosszan fogunk válaszolni, mert úgy látjuk: van a törvényes háttér ismertetése mellett azt is el kell mondani, hogy például Bihar megyében más kisebbségek (például a szlovák, a német és a zsidó) is használnak nemzeti, akár az anyaország zászlajával megegyező zászlót, akár közintézményeken is, és ezekkel eddig nem volt és most sincs gond” – magyarázta a politikus. A prefektusnak azt is bemutatják, hogy Magyarországon hogyan használja a nemzeti lobogót a román kisebbség, de európai példákat is ismertetnek.

Cseke Attila hozzátette: a magyar zászló a felgyújtási kísérlete után kezdett el zavarni egyeseket. Szerinte a román médiában érezhető egy „elterelő hadművelet”, amellyel azt üzennék a társadalomnak, „hogy nem történt semmilyen súlyos dolog, hiszen a zászló is törvénytelen volt kitéve, így az a fiatal hölgy, aki fel akarta gyújtani, nem is biztos, hogy törvénytelenséget csinált.”

Forrás : maszol.ro 

Kinek jó és kinek nem a zászlóégetési kísérlet?A nagy vesztes az RMDSZ,mert a gyanú árnyéka rájuk irányult.A győztes a polgármester és a szövetségese,az EMNP ,mert sikerült "besározni" az ellenfelet.Ameddig nem azonosítják az elkövető kilétét,addig lehet "játszani" az érzelmekkel.Feltűnő lehet,hogy eddig nem sikerült "kézre keríteni" az előző három kísérlet "elkövetőit".Az EMNP megvan győződve,hogy az RMDSZ „rásegített” ,vagyis érdeke fűződik a zászlóégetési kísérlethez.Patthelyzet alakult ki. Nagyváradon hamarosan 600 térfigyelő kamera lesz felszerelve.Az RMDSZ székház felett magasra helyezték a zászlókat.A fiatal hölgy csak létrával juthat a zászlók közelébe.Ne találgassunk,várjuk meg ameddig a rendőrség azonosítani fogja az elkövetőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése