Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 7., csütörtök

A műszaki igazgatóság tevékenysége számokban

 
A tavalyi munkálatok eredményeképpen a városban összesen immár 914 parkolóhely van  Illusztráció


"A nagyváradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága harmincegy új fejlesztési projektet dolgozott ki erre az esztendőre – hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatóján. Ezek közül minél többet meg szeretnének valósítani az anyagi fedezetek függvényében." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk:  


"A 2018. évi tevékenységét összegezte és idei terveit ismertette tegnap a nagyváradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága. Elöljáróban Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere elmondta: a városban 932 utca van, melyek hossza összesen 470,43 kilométer, ezek közül 634 aszfaltozott utca. A tavalyi munkálatok eredményeképpen a városban összesen immár 914 parkolóhely van. 2018-ban több mint tízezer négyzetméternyi zöldövezetet alakítottak ki, kilencszáz fát ültettek és 667 fát vágtak ki. Mircea Ghitea, a műszaki igazgatóság vezetője először azokról a beruházásokról tett említést, amelyeket befejeztek be 2018-ban. Ezek közé tartozott 113 parkolóhely kialakítása, egy összekötő út építése a Barcăului, az Oneştilor és a Bărnuţiu utcák között, a George Emil Palade és a Petre Ţuţea utcák felújítása, egy új út kiépítése a Podului és az Uzinelor utcák környékén, valamint a Szálka III. park kialakítása. A továbbiakban azokról a 2018-ban elkezdett munkálatokról tett említést, amelyek az idén folytatódnak és be is fejeződnek. Tizenegy ilyen munkálat van, ezek közé tartozik a Centenáriumi híd építése, valamint a híd környékének átalakítása, a Zöldfa (Alecsandri) utca átalakítása, a Lăcrimioarelor, a Caraiman és a Balogh István utcák felújítása, a Cornişelului utcai bekötőút építése, a Ceyrat utcai lakónegyedben 821 parkolóhely kialakítása és ugyanott a közvilágítási hálózat bővítése, valamint a Negruzzi, a Brâncuşi és a Doinei utcák környékén 205 parkolóhely kialakítása.

Idei tervek

Mircea Ghitea hangsúlyozta, hogy bár még nincs meg a város idei költségvetése, de a műszaki igazgatóság már elkészítette az erre az évre szóló beruházási tervét, ami harmincegy tételből áll, ezek közül minél többet meg szeretne valósítani az igazgatóság az anyagi fedezetek függvényében. A tervek szerint új útszakasz épül a Chimiei és az Oneştilor utcák között, modernizálják az Andersen Nexö utcának a Porumbescu utca és Theodor Neş híd közötti szakaszát, felújítják a Coriolan Hora utcát és a Bobâlnei teret, valamint a Bihorului utat a Theodor Neş híd és az új összekötő út közötti szakaszán. Aluljárót építenek a körgyűrűn az Universităţii utcai kereszteződésnél, egy új bekötőutat építenek a leendő intermodális közlekedési csomóponthoz, itt az ipari park mellett egy közúti felüljárót is kialakítanak. Megkezdődik a Baross (Dacia) híd északi hídfőjénél a közúti aluljáró építése, itt a gyalogos aluljárót is felújítják. Átalakítják a főteret úgy, hogy a Szent Miklós görögkatolikus katedrális körüli kerítést lebontják és azt a területet integrálják a térbe. Kialakítják az átjárót a Zöldfa (Alecsandri) és a Kossuth (Independenţei) utca között, felújítják a járdát a Fő utcán a Sztaroveszky (Magheru) út és a Dima utcák által közrezárt szakaszon. Felújítják a Thomas Mann, az Arabilor, a Buşiţia és a Ion Irimescu utcákat, megkezdődik a Szőllősi (Nufărului) út és a Ghillányi (Cantemir) út felújítása, folytatódik a Barcăului utcai modernizáció. A Morii utcán a tömbházak és a Selgros között zöldövezetet alakítanak ki. Összekötő út épül az Aradi út és a Szentandrási út között, felújítják a Templom teret (Piaţa Tineretului), zöld korridor épül a Coriolan Pop, a Ion Bogdan, az Aurel Covaci utcákban és a Grigorescu lakónegyedben. Lesz egy új szelektív hulladékgyűjtő pont az Uzinelor utcán, ami a Régériusz és Őssi lakónegyed lakosait szolgálja majd ki. 

A váradi polgármesteri hivatal műszaki igazgatósága tavaly 16,7 millió lejt fizetett ki a köztisztasági szolgáltatásokra, és további 82,3 ezer lejbe került a zárt konténertárolók elektromos zárrendszerének karbantartása. A közterületeken lévő bútorzat és játszóterek karbantartására egymillió lejt, a zöldövezetek karbantartására 3,1millió lejt költött a műszaki igazgatóság. A közvilágítási hálózat karbantartása 1,2 millió lejbe került, a közvilágítás által elfogyasztott villamos energia pedig 7,2 millió lejbe, a közvilágítási hálózatot a tavaly 3,9 millió lej értékben bővítették. A patkányirtásra 278 ezer lejt, rovarirtásra 192 ezer lejt, míg fa- és növényvédelmi kezelésre összesen közel húszezer lejt költött az igazgatóság az elmúlt évben. A műszaki igazgatóság által elvégzett különböző dokumentáció-ellenőrzések nyomán valamivel több mint kétmillió lej bevétele volt 2018-ban a város költségvetésének. "

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése