Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 26., kedd

Jó munkához (jó) idő kell - Mi a tanulság?

 
Teljesen felvált, felpattogzott a parkolóház felső szintjének aszfaltrétege Fotó: Alexandru Niţescu

"Már hosszú hónapok óta javítják a váradi rogériuszi piac mellett épült többszintes parkoló felső emeletének az útburkolatát." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 


"Azt lehetne gondolni, hogy kevés egyszerűbb rutinmunkálat létezik az aszfaltozásnál, de a rogériuszi piac és a városi kórház között épült emeletes parkoló több hónapja elhúzódó munkálatait látva kétségek támadhatnak az ilyen útépítési munkálatok egyszerűségére vonatkozóan. Az autósok arra panaszkodnak, hogy teljesen felvált, felpattogzott a parkolóház felső szintjének aszfaltrétege, amelyet még most sem sikerült kicserélni. Mirela Macrától, a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályának a munkatársától megtudtuk, hogy a kivitelező Construcţii Bihor végzi el a javítási munkálatokat is: már felszedték és lemarták a megrongálódott aszfaltot, és új, granulált gyantát tartalmazó anyagot fognak lehelyezni. Ez egy olyan kötőanyag, ami tartósabbá teszi majd a parkoló kopófelületét. Csakhogy most állnak a munkálatok, mondta Mirela Macra, mert túl hideg van, ezért nem lehet az említett anyagot lehelyezni, mint ahogy az sem jó neki, ha túl meleg van, így meg kell várni azt, amíg optimális lesz az időjárás. A kivitelezők eddig a Rogériuszi piaccal összekötő utat javították ki. Végezetül megtudtuk azt is, hogy a munkálat garancia alatt van, tehát a javítást a kivitelező saját költségvetéséből fedezi." 

Forrás : biharinaplo.ro 

 

Mi a tanulság?Ami a cikknek a címe : A jó munkához (jó) idő kell, a rosszhoz még több ...Nem az építőt kritizálom,mert nem illő a Városháza egyik legfoglalkoztatottabb cégét rossz színbe feltüntetni.Azt gondolom tudják a cégtulajdonos nevét.Nem is ez a lényeg,hanem az,hogy nem lehetett volna az eredeti tervbe belefoglalni,milyen kötőanyagot tesznek az útburkolatba?Nem ismerem a szerződés feltételeit,de egy kicsit blamás ez a helyzet, mert nem oly rég lett átadva a többszintes parkoló.A Városháza a legolcsóbb és legelőnyösebb ajánlatot fogatta el.A háttérben az is lehet,a kötőanyag drágább mint az eredeti aszfalt.Legyünk bizakodók,mert garancia alatt van a munkálat.Nem marad más hátra mint várjuk az optimális időjárást ...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése