Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 19., kedd

Azonosították a nagyváradi zászlóégető leányt, rongálás miatt indítottak ellene bűnvádi eljárást- Ki a felelős a történtekért?

Forrás : varadinum.ma


"A Nagyváradi Rendőrség azonosította azt a 21 esztendős nagyváradi leányt, aki december 30-án hajnalban megpróbálta meggyújtani a magyar nemzetiszínű lobogót a Bihar megyei RMDSZ székházának bejáratánál, a Fekete Sas-palotában. Ekkor az RMDSZ hivatalos feljelentést tett, és kérte az elkövető kézre kerítését." - olvasható a Varadinum honlapján.Teljes cikk : 

Információink szerint a rendőrség már a múlt héten azonosította az elkövetőt, aki ellen rongálás vétségével bűnvádi eljárást indítottak.

A rendőrség egyébként ugyancsak a múlt héten azzal a kéréssel fordult az RMDSZ-hez, hogy írják meg, pontosan milyen követeléseik vannak a gyanúsítottal szemben. Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke néhány napja a Bihari Naplónak elmondta, a Szövetség szerint a zászló anyagában keletkezett fizikai kár nem jelentős, azonban az erkölcsi, közösség ellen okozott kár felbecsülhetetlen, mivel egy nemzeti jelkép elleni támadásról van szó. Az RMDSZ a rendőrség ilyen ügyekben kötelező kérésére kerek tízezer lej kárigényt jelentett be és egyértelműen kikötötte, hogy az összeg terhére az elkövetőt kötelezzék egy közösségi együttélési, tolerancia tanfolyam elvégzésére. Mint ismeretes, a magyar nemzetiszínű lobogót csakis azért nem sikerült elégetnie a lánynak, mert az esetet megakadályozta egy fiatalember, aki egyébként levideózta a gyújtogatási kísérletet.

„Hivatalos értesítést arról, hogy előkerült volna az elkövető vagy kiderült volna annak kiléte még nem kaptunk, informálisan mi is tudjuk, hogy megvan az elkövető. Érdeklődve várjuk a fejleményeket. Bő másfél hónap telt el az eset óta, a zászlógyújtogatási kísérletről videofelvétel is rendelkezésre állt, továbbá a Fekete Sas-palotában felszerelt biztonsági kamerák képeihez is hozzáférhetett a rendőrség, mi magunk is letettünk bizonyítékokat. Örülnénk neki, ha végre eredmény is születne ebben az ügyben, hiszen magyar közösségünket joggal háborította fel az eset” – fogalmazott megkeresésünkre Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke." 

Forrás : varadinum.ma 

Ki a felelős a történtekért? Nagyon nehéz ezt most  megmondani, mert a Bihoreanul lap szerint román nemzetiségű 21 éves lány megjelent a rendőrségen az ügyvéddel, de nem adott választ a kérdésekre.A lényeg, azonosították az elkövetőt, aki lehet mások felbújtására cselekedett.Mi köze van az RMDSZ -hez? Ne legyünk túl kiváncsiak.Ez a hír bejárta a helyi és országos sajtót.Elérkezett az ideje annak hogy tisztázva legyen az ügy háttere. 

További információkat olvashat az ügyről az eBihoreanul lapban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése