Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 3., vasárnap

A Google+-fiókod 2019. április 2-án megszűnik

A tervezettnél hamarabb szűnik meg a Google+ 
Forrás : Google 

A Google üzenete : "A Google+-fiókod 2019. április 2-án megszűnik".Miért?Erre a kérdésre kaptam választ,melyet teljes terjedelemben közlök a The Verge cikke alapján: 

"A sietség oka egy újabb súlyos biztonsági hiba, amelyet a bukott közösségi médián találtak.

A megszűnés új dátuma a terv szerint immár 2019 áprilisa, vagyis négy hónappal korábbi, mint azt ígérték. Mindezt pár órával azután jelentette be a Google, hogy egy újabb biztonsági rést találtak. Ennek köszönhetően megint több tízmillió felhasználó adatai kerülhettek idegen kezekbe – írja a The Verge.

A Google sajtófelületén feltüntetett hivatalos közlemény alapján ezúttal is 50 millió felhasználónál is több érintettje lehet a mostani vétségnek. Ez megint azt jelenti, hogy e-mail-címekhez, telefonszámokhoz, foglalkozást és életkort tartalmazó információkhoz is hozzáférhettek illetéktelenek. Állítólag akkor is veszélyben voltak az adatok, ha az adott felhasználó fiókja privátra volt állítva. Az új bug felfedezése pedig arra késztette a Google-t, hogy a lehető legrövidebb időn belül bezárja a Google+ kapuit.

„Az új hiba felfedezésével arra jutottunk, hogy az eredetileg tervezett 2019. augusztusi megszűnést előrébb kell hoznunk. Így a Google+ megszűnésének új dátuma 2019 áprilisa lesz. A Google számára az a legfontosabb, hogy a felhasználók személyes adatai biztonságban legyenek. Ezért, ahogy eddig is, ezután is azon leszünk, hogy tovább fejlesszük a biztonsági részlegünket.”

Az újabb biztonsági probléma bizonyára kellemetlenül érinti a Google-t, hiszen rövid időn belül ez már a második alkalom, hogy ilyen súlyos hiba történik. Így már közel 100 millió felhasználó érintett a két esetben összesen. Tovább súlyosbít a helyzeten, hogy a Google már márciusban tudott az eredeti hibáról, azonban erről csak októberben tájékoztatták a felhasználókat. Ez pedig azt jelenti, hogy a kérdéses adatok több mint fél évig voltak kitéve az adathalászoknak.

Ahogy azt már korábban mi is megírtuk, a Google+ nem fog teljesen eltűnni az internetről, hiszen az üzleti felhasználók továbbra is használhatják a platformot. A kérdés már csak az, hogy ennyi baki, titkolózás és az adatok helytelen kezelése után ki lesz az, aki éppen üzleti célokra szeretné használni azt, amit a Google+ kínál."

Forrás: The Verge/socialdaily.com 


Ha tetszik,ha nem, április 2-án megszűnik a Google+.Miért?A cikkben választ kaphattunk a kérdésre.Súlyos biztonsági hiba miatt megszűnik.Az ember azt gondolja,hogy az adatai biztonságban vannak.Ezek szerint nem így áll a helyzet.Tekintettel arra a tényre,hogy sokan figyelemmel kísérik az Egy Váradi Google+ oldalt,nem zárom be április 2-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése