Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 25., hétfő

Miért fizetnek a váradiak csillagászati fűtési számlákat?

O SCUMPETE DE CET. Clienţi captivi, orădenii de la bloc sunt revoltaţi de creşterea facturilor de încălzire în ciuda investiţiilor făcute în sistemul de termoficare. „Am eliminat un CET care, cu pierderi de 60%, vindea acum zece ani gigacaloria cu 194 lei şi am băgat peste 100 milioane de euro în centrală şi reţele pentru ca pierderile să coboare la 40%, iar gigacaloria să crească la 276 de lei!”, reclamă un orădean 
CET.Forrás: ebihoreanul.ro 


Majdnem lázadás tört ki Váradon februárban a csillagászati fűtési számlák miatt.Történt hogy a lakótársulatok közzétették a fűtési számlákat,melyekre nem számítottak sokan.A blokkokban, tömbházakban lakók, a kétszobások 600,a háromszobások 900 lejt fizetnek.Miért?A CET szerint azért, mert a gigakalória árát megemelték,mert december végén és január elején hidegebb volt az átlagnál,valamint kevés a fűtési pótlék.Ezek az érvek nem dobják fel a váradiak rossz hangulatát,mert a számlákat ki kell fizetni.

A miértre az eBihoreanul cikkében kaphatunk választ. Mindenki mossa a kezeit,mert egyik sem szeretne felelős lenni.A város vezetőségét nem lehet kritizálni,mert nem illik "bántani" az ország legjobb polgármesterét.A cikkből egy tényt szeretnék kiemelni.A szuper-hiper csoda turbina elromlott.Ezért kellett becsomagolni,majd Magyarországon megjavítani a turbinát. Visszahozták, beállították,de a probléma maradt,a turbina nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.Mit állít egy váradi?

"Turbina n-a funcţionat aproape o lună. CET-ul, care produce în paralel agent termic şi energie electrică, n-a avut de unde vinde curent, aşa că orădenilor le-au explodat facturile"

Stănel Necula,a Termoficare igazgatója tagadja a vádakat,de azt elismeri,hogy a turbina többször megállt,naponta 80 liter olajat veszített.General Electric szakemberei titokban a magyarországi Veresegyházára szállították december18-án a turbinát.Megjavították,január 8-án visszahozták, beállították,azóta többször leállt.A három hét alatt egymillió euró vesztesség érte a Termoficare vállalatot.A vesztességet a felhasználókra hárították,vagyis miránk.Ezt az igazgató úr tagadja,mert ez az érdeke.

Azt nem mondják és nem írják ,hogy három hétig a régi turbinával fűtöttek.A csodaturbinát ki kellene cserélni egy jobbra,mely sokba kerül.Ki fogja megvenni ezt a csodaturbinát?Kit lehetne átverni?

Summarum : a számlákat ki kell fizetni ' Hálásak lehetünk az időjárásnak,mert viszonylag enyhe telünk van,és az ígéretek szerint márciusban kevesebbet fogunk fizetni.

2 megjegyzés:

  1. esz ha nem cafojuk valamiest meg sok mindent ki fogunk fizetni meg

    VálaszTörlés
  2. esz ha nem cafojuk valamiest meg sok mindent ki fogunk fizetni meg

    VálaszTörlés