Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 2., szombat

Garázsok és házak helyett parkolóhelyek

 
A nagyváradi helyi tanács a legutóbbi ülésen megszavazta az Aradi út melletti kisebb utcák átrendezésére vonatkozó határozattervezeteket

"A nagyváradi helyi tanács a legutóbbi ülésen megszavazta az Aradi út melletti kisebb utcák átrendezésére vonatkozó határozattervezeteket." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Hogyan fogadják a váradiak a döntést?Nem tudom,de az biztos,hogy nagyobb iramban építjük a szocializmust mint 1989 előtt.Nagyvárad átépítését és modernizálást a váradiak többsége éljenezéssel fogadja,mert a polgármester minden héten bejelent egy nagyobb projektet.Abszolút hatalma van,mert a váradi magyarok egy része is őrá szavazott.Ez lett belőle.Csak akkor fogjuk megtudni az igazságot,amikor a polgármester elveszíti a kétharmados többséget,vagy netalán más lesz a polgármester,amelynek nagyon kevés az esélye.A mottó : "Omul ăsta a făcut ceva pentru Oradea".Ez csak személyes vélemény.Teljes cikk : 

"A nagyváradi Aradi útnak az Aviatorilor utca és a Pece-híd közötti szakaszán új villamosvonalakat építenek majd ki az út közepén, ami nagymértékben fogja befolyásolni ott az autóforgalmat, ugyanis a villamossínek legalább egy autósávot elfoglalnak majd. Ezt a problémát úgy hidalják át, hogy az Aradi út említett részén az út két oldalán lévő parkolósávokat közúti sávvá alakítják át. Ez azonban újabb problémát, a parkolóhelyek hiányát vonja maga után. A városvezetés erre azt a megoldást találta ki, hogy a fő úton megszűnő parkolóhelyeket a tömbházak mögé, az egyébként meglehetősen sűrűn beépített területre telepíti át. A váradi helyi tanács szerdai ülésen ezért először a területkisajátításokról szavazott a testület. Az Aradi út, a Vladeasa és a Fagurelui utcák által közrezárt 5852 négyzetméternyi területen összesen 1516 négyzetméteren álló három házat, az azokhoz tartozó négy melléképületet és további huszonegy garázst sajátít ki a város.
A kisajátítási összeg 1,9 millió lej. Az Aradi út másik oldalán is hasonló dolog készül. Itt az az Ibsen, a Lalelelor és Cornitelelor utcák által közrezárt területen összesen 886 négyzetméternyi területet, a rajtuk álló két házat, két melléképületet és egy kerítést sajátítanak ki, amelyeket lebontanak. A kisajátítás összértéke 1,7 millió lej. A kisajátítások után megszavazta a tanács a vonatkozó területrendezési projekteket is. Az Aradi út, a Vladeasa és a Fagurelui utcák által közrezárt területen 194 parkolóhely lesz, a kialakítandó utak hossza 524 méter, továbbá a közvilágítást, az esővízelvezetést is kiépítik ott. A beruházás költségvetése négymillió lej áfával együtt, a kivitelezési időszak három hónap. Mint arról korábban már beszámoltunk, ennek a térségnek az átalakítása után az Aradi útról autóval két helyen is be lehet majd hajtani a Fagurelui utcára, továbbá lesz egy közúti összeköttetés a Fagurelui és a Padisului utcák között is. Az Ibsen, a Lalelelor és Cornitelelor utcák övezetében 101 parkolóhelyet alakítanak ki, továbbá kiépítik a közvilágítást és az esővíz-elvezető csatornákat, összesen 351 méternyi utat építenek. Az átalakítás nyomán az Aradi útról lesz egy behajtó a Lalelelor utcára. A beruházás értéke 2,4 millió lej, a kivitelezési időszak három hónap." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése