Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 2., szombat

Eredményes évet zárt Thurzó Zoltán zongoraművész

 
A nagyváradi zongoraművész, Thurzó Zoltán tavaly szeptemberben adott ki két hanglemezt, mely már közel 20 városban megvásárolható

"A nagyváradi zongoraművész, Thurzó Zoltán tavaly szeptemberben adott ki két hanglemezt, mely már közel 20 városban megvásárolható, idén pedig minden hónap utolsó vasárnapján újra koncertezik Nagyváradon: a CD-k ezeken a koncerteken is kaphatók.".Az interjút Törő Enikő jegyezte le.

– Elmondhatjuk, hogy a tavalyi évet sikeresen zártad, hiszen a koncertek mellett két lemezed is megjelent. Jelenleg hol lehet ezeket megvásárolni?
– Az előkészületek és a lelkesedés nem maradt eredmény nélkül, hiszen ismét egy újabb lépcsőfokot sikerült előre lépnem. Tényleg egy remek eredménynek és szép sikernek könyvelem el azt, hogy Nagyvárad zenetörténelmének első két komolyzenei kiadványát immár 13 magyarországi megyében, ezen belül 18 városban, és szűkebb értelemben véve pedig 38 boltban lehet ettől a héttől kezdődően megvásárolni. Pár hónappal ezelőtt kezdtük el a megbeszélést ezt illetően, a kiadványok megjelenése után rögtön. Remélem, hogy további helyszíneken is elérhetőek lesznek majd, ezügyben vannak elképzeléseim és terveim is. Viszont már számos városban megtalálhatják az érdeklődők a CD-t, egy, a Nagyváradhoz kapcsolható kicsiny kulturális szeletet: Budapest önmagában 14 helyszínt foglal magába, de a CD-k ott vannak továbbá Pécs, Székesfehérvár, Szombathely, Győr, Debrecen, Szeged, Eger, Siófok, Gyöngyös, Kecskemét, Kőszeg, Diósd, Sopron, Kaposvár, Keszthely, Paks, Balatonfüred Líra bolthálózatának az ajánlataiban, illetve a budapesti ,,Rózsavölgyi és Társa” mind a négy zeneműboltjában is. Természetesen mindkét üzletlánc weboldaláról is meg lehet rendelni a lemezeket.
– Változott-e valami a mindennapjaidban a CD megjelenése óta?
– Nagy eredménynek látom ezt, amely fontos lépcsőfok az életemben. Egészen más szintre helyezte ez a mindennapjaimat és a szakmai megítélésemet is. Azóta mindenben érzem a hatását, legyen az éppen pozitív vagy épp negatív hatás. Viszont minden hatás őszinte örömmel tölt el, legyen az bármelyik pólusról érkező.
– Mit gondolsz, miben rejlik a népszerűséged?
– Én elsősorban a hétköznapi emberek szépérzékében és a civil összefogásban hiszek. Egy előadó sikere szerintem nagyrészt a közönség rendíthetetlen szeretetében rejlik, valamint motiváló az, hogy a közönség érdeklődik a koncertjei, munkássága után, ez az érdeklődés mérhetővé is válik olyan esetben, amikor a ,,munkásság” egy része kézzel is fogható, például hanglemezek formájában, ugyanis ez boldogság nekem is, és a zenehallgatónak is. Számomra ennek a legfontosabb üzenete, hogy az éjszakába nyúló hangfelvételek, utómunkák eredménye abban mutatkozik meg, hogy a zenehallgatónak örömet okoztam.
– Mit tekintenél abszolút sikernek?
– Örömmel töltene el, ha a lemezek által mindenki lakásába beköltözne a zenei kultúra egy szelete, ha ezáltal valaki háza, lakása otthonná válna. Azt szeretném, ha nemcsak én lennék büszke a lemezekre, hanem a váradiak is, hogy végre a városunk emiatt is ismertebb lehet. Ezek a hangfelvételek egyféle útmutatónak is tekinthetőek a jelenkori nagyváradi szemléletnek, kulturális credónak. A CD-k mellékleteiben több oldalas magyar és angol nyelvű ismertetők vannak, lemezenként 24, illetve 36 oldalasakat, Nagyvárad és Bihar megye kiemelt szerepet kap ezekben. A mellékletekben a szerzők életrajzai, életüknek egy-egy szelete olvasható, emellett szó van azokban a szülőföld és a haza szeretetértől, az otthon melegéről, az élet sokszínűségéről, a vallásosságról, a születésről és az elmúlásról. A zongora billentyűi által történetek, lélekfoszlányok, gondolatok elevenednek meg, azt szeretném, ha a zenehallgatók is átéreznék ezt.
– Eddig hány hanglemezt vásároltak meg? Váradi boltok polcain miért nem találjuk meg?
– A megjelenés óta 250 hanglemezt vásároltak tőlem az emberek. Nem szabad elfelejteni, hogy csupán négy hónap telt el azóta, én sikeres eredménynek tekintem. Sokan kérdezik, hogy a nagyváradi boltokban megvásárolhatóak-e a CD-k. Boltokban nem vásárolhatóak meg, de nálam elérhetőek, így a boltok jutaléka nem adódik hozzá az árhoz, tehát olcsóbban meg lehet vásárolni, mint például a magyarországi boltokban. Mint azt néhány nappal ezelőtt bejelentettem, havonta lesznek koncertek Váradon, ahol a CD-ket is meg lehet vásárolni, valamint dedikáltatásra is lehetőség lesz. Természetesen, ha az élet más lapot oszt nekem, és a karrierem miatt el kell költözzek Váradról, akkor nem kizárt, hogy valamelyik boltban kaphatóak lesznek a lemezek.
– Az idei évre vonatkozóan mi a legnagyobb álmod, ami itthon, Nagyváradon megvalósítható lenne?
– Mi mást kívánhatnék helyi eredményként? Egy dolog van, ami szerintem a magyarság számára fontos lenne: a folyó évben a magyar nemzeti ünnepet közösen megünnepelni, nem szétszóródva, klikkesedve. Úgy gondolom, ez hatalmas előrelépést jelentene a váradi kulturális életben.
 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése