Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 27., szerda

Ramona és a szépülnivágyó váradi nők

 
Forrás : Főtér 


Nagyváradon divat lett az utóbbi években a plasztikai sebészet.Sok váradi nő botoxszal "emeli" ki a szája és arca szépségét.Egyre több váradi nő fizet komoly pénzt az arcátalakításért.Pedig a természetes szépséget nem lehet pótolni. Nekem nem tetszenek a botoxos ajkú nők,de ez személyes vélemény. Nagy a kereslet a plasztikai sebész iránt.Ezt az igényt használta ki Ramona Fizeșan.A barátjával beindította a szépségszalont.Az egyik ismerős szerint, Ramona "doktornő " egy kedves, megnyerő személyiség. Képzettség nélkül vágott neki és két évig háboríthatatlanul lehetett "doktornő".Rejtélyes számomra,hogy nem volt ellenőrizve. 

Ramona kihasználta a kedvező helyzetet,a nagy keresletet.A váradi nőket nem érdekelte,hogy Ramona plasztikai sebész vagy nem,hanem az eredmény.A saját hiúságuk miatt mentek hozzá,nem voltak rákényszerítve.Nem nézték meg kire bízzák magukat? Hátha ebből az esetből tanulnak a váradi nők.Mi történt? A Főtér cikkében ezt olvashatjuk : 


"Az utóbbi két évben többek között hialuronsavas ráncfeltöltést is végzett kozmetikai szalonjában egy 39 éves nagyváradi nő mindenféle orvosi diploma vagy a megfelelő képesítés nélkül.
A rendőrség szerda este házkutatást tartott a nő otthonában és az általa vezetett kozmetikai szalonban is. Több bizonyítékot találtak arra, hogy a gyanúsított illegális arcplasztikai beavatkozásokat végzett: használt és felbontatlan hialuronsavas fecskendőket, a hialuronsav megrendelését bizonyító számlákat, a páciensek beleegyező nyilatkozatait, az időpont-egyeztetésre szolgáló határidőnaplót, stb.

A jelek szerint 2017 óta rendszeresen végzett orvos-esztétikai bevatakozásokat, többek között hialuronsavas injekciókkal töltve fel a szem és száj körüli ráncokat, amit csak orvosok, plasztikai sebészek végezhetnek el.
A Bihoreanul hetilap szerint a nőt Ramona Fizeşannak hívják és tevékenységét egy Cazaban utcai tömbház földszinti lakásában berendezett szépségszalonban folytatta. Állítólag a minimális higiéniai elvárásokat sem tartotta be, a szalon egyik szobájában például ruházati cikkeket árult. "

Fotók
A szépségszalon a Cazaban utcában.Forrás : eBihoreanul 
 
A szépségszalon előnézetben a Cazaban utcában.Forrás : eBihoreanul
A szépségszalon belülről a Cazaban utcában.Forrás : eBihoreanul 
 
Hirdetés.Forrás : eBihoreanul 

Ramona Fizeșan 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Forrás : eBihoreanul


A szóban forgó, Cazaban utcai szalon

"A magát „egészségügyi szakembernek” kiadó, kozmetikai szalonnal rendelkező R. F.-t – mint ahogy arról beszámoltunk – az elmúlt hét során leplezték le: a 39 éves nő hialuronsavas ajak- és szem alatti feltöltéseket végzett abban az Őssi negyedbeli szalonjában, amely a hivatalos papírok szerint kiskereskedelmi egységként, fodrászatként és egyéb szépségápolási tevékenységet végrehajtó szalonként működött.
– Legfeljebb szemöldöképítést végezhetett volna: ha a vádak igaznak bizonyulnak, a szalont bezárják – nyilatkozta az eset kapcsán Daniela Rahota, a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) igazgatója. R. F. tagadja a vádakat. Az egyik tévécsatornának adott interjújában azt állította, jogi tanulmányokat végzett, Zilahon egy ápolóképző iskolát is látogatott, jelenleg pedig orvostanhallgató egy spanyol egyetemen. A törvény áthágása mellett ténykedése egészségügyi problémákat is okozhatott volna a páciensei sorában. A higiéniai szabálytalanságok miatt különböző fertőzéseket kaphatnak az ilyen szalonok szolgáltatásait igénybe vevők, a rosszul beadott injekció esetén rosszabb esetben artériák is elzáródhatnak, szövetelhalás léphet fel – mondja a szakértő. Egészségük érdekében ilyen beavatkozásokat csakis erre specializált klinikákon vegyenek igénybe – ajánlja dr. Paul Nistor plasztikai sebész.

Kihágások

A Bihar Megyei Orvosi Kamara elnöke, dr. Carmen Pantis elmondása szerint is ilyen beavatkozást csakis plasztikai sebészetre specializálódott orvos, ilyen jellegű engedéllyel rendelkező klinikán végezhet el. Az utóbbi időben azonban olyan esetek is voltak, amikor orvosok hágták át a szabályokat: fogorvosi képesítéssel végeznek ilyen beavatkozásokat, szerződést kötnek szépségszalonokkal, ugyanis az ilyen szolgáltatások sokkal jövedelmezőbbek – mondta el az elnök. A Fogorvosok Országos Kamarája tavaly szeptemberben ki is adott egy olyan határozatot, amely leszögezi: a botoxos és hialuronsavas, vagy más szerekkel, esztétikai célzattal történő kezelés nem tartozik a fogorvosok kompetenciái közé, ehhez kiegészítő tanulmányok, vagy arcsebészeti képesítés szükséges.
A Cazaban utcai szalon leleplezése nyomán a rendőrök ellenőrzik az összes váradi szépségszalont, de azokat a fogorvosi rendelőket is, ahol botoxos, hialuronsavas kezeléseket kínálnak." 

Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése