Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2019. február 7., csütörtök

Akartok-e igazán változtatni a nagyváradi polgármesteri hivatal vezetőinek (előre) boritékolt tervein?

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri 
Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész.Fotó : Thurzo Zoltan Official Facebook 


"Sajátos azonosságtudattal rendelkező bejegyzés következik. " írja Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész a Facebook Hivatalos Oldalán. Teljes bejegyzés :

"Szóval: vigyázat, veszélyes. Igen...ha nem figyelünk, a durcáskodások miatt megint kisakkozhatjuk magunkat a város fontos arculati átalakulásaiból, és azután megint csak sopánkodunk - főleg a facebookon háborgunk! Köztudott, hogy Nagyváradon a helyi magyarság nagy része leragadt a XX. század eleji álmodozásnál, jelen politikai szemléletben megosztott, sokan polarizált hangulatokat teremtenek, önmagunkat is hagyjuk morzsolni rendesen, és önkormányzati képviselőink kicsiny létszáma sajnos matematikailag nem elegendő ahhoz, hogy hangjukon kívül érvényt tudjanak szerezni mindegyikünk gondolatainak. Viszont mint XXI. századi kisebbség emiatt sok helyzetben – gyenge lábakon állunk az egyre többször tömbként összezáró többséggel szemben. Ezek sajnos tények.
DE - ezt minden jelntősebb alkalomkor számba is vette a városveztetés a történelem folyamán (ki is játszák midezt – logikus…főleg ha van kikkel, akkor miért is ne cselekdje), de erre szerintem tényleg nem számított: éspedig, hogy minden magyar projekt-kezdeményezés bejutott!

Vajon mind meg is fog valósulni? - elválik.

De emiatt már nem lehet politikusainkat rángatni majd, mert ezután mégjobban fog a MI KÖZÖS akaratunk érvényt kapni, amikor ők szóllnak nekünk. És fognak, mert ez nekik is eredmény, és nekünk is az lehet.
Örülnék, ha Nagyváradon a legtöbb online szavazatot elérő tíz projekt mind meg is tudna valósulni, mivelhogy ezen belül minden magyar projekt bekerült a misztikus top 10-be!
Teljesen felesleges nagyváradi lakosként azt nézni, hogy melyik nagyváradi magyar párt ötlete önmagában az adott kezdeményezés, mert a koncentrált lényeg az, hogy ők is mindent megtettek a siker érdekében, és végeredményben pedig minden rajtunk áll.
Minden bejutott elképzelés a város fejlődésének és igényeinek érdekében történt remek javaslat, szóval köszönet illeti a kezdeményezőket. Politikusaink dolga a megoldások keresése, ha szükséges - akkor az izmozás, elvégre ezt vállalták fel, ezért kapják a fizetésüket - hogy minket képviseljenek, és majd egyszer a speciális nyugdíjjaikat is megkaphatják mindezért (na erről hamarosan fogok egy bejegyzést is írni, mert ezt egy teljesen abszurd dolognak tekintem). Sok esetben (lám, mint ahogy most is) konstruktív versengésük segít, mert előhozza mindenki részéről a legjobb formáját, és ez egy pozitív értelemben vehető konkurencia.

DE! Tudjuk, hogy nem is olyan rég az az internetes szavazás lezárult, amely keretében a nagyváradi polgárok dönthették el szavazataikkal, hogy az önkormányzat mely közösségi projekteket támogassa 200 ezer eurós értékhatárig (az úgynevezett participatív költségvetési támogatásról van szó). Szóval eddig minden magyar kezdeményezés eredményesen bekerült az 52 közzétett tervből a megvalósítani kívánt 10 projektbe. Ez azért nagy eredmény, VISZONT SEMMI SEM VÉGLEGES, mert ez eddig csak az első szakasza a dolgoknak! Az ugyanebben az ügyben hamarosan a polgármesteri hivatal által történő kiírás második szakaszában megszervezendő lakossági fórumok fogják viszont véglegesen is eldönteni egyenként a porjektek megvalósításának sorsait – vagy épp elbukásukat. Kár lenne értük, ha már bejutott mind. FIGYELEM!, remélem mindenki tudja azt, hogy a most – online – leadott szavazatok csak a teljes pontszám felét képezik.
Ezután következik az összpontozás második fele. Szóval figyeljünk, és menjünk el a lakossági fórumokra ha részt kell majd venni annak érdekében, hogy minden projekt fizikailag is megvalósított legyen!

És ha mindezt elolvastátok…olvassák hát mások is!
További szép estét kívánok nektek! " 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése