Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 19., kedd

Siemens villamosok kifizetve

A váradi tanács tegnapi ülésén több olyan határozat-tervezetet fogadott el, melyek a város bizonyos kölcsöneinek a törlesztésére vonatkoznak
  A váradi tanács tegnapi ülésén több olyan határozat-tervezetet fogadott el, melyek a város bizonyos kölcsöneinek a törlesztésére vonatkoznak 



"A nagyváradi önkormányzat döntése értelmében még az idén törlesztik a tíz Siemens villamos vásárlására felvett hitel még ki nem egyenlített teljes összegét." - írja Pap István a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

"A nagyváradi helyi tanács tegnapi ülésén több olyan határozat-tervezetet fogadott el, melyek a város bizonyos kölcsöneinek a törlesztésére vonatkoznak. Ezek közül is a legjelentősebb a költségvetés-módosítás volt, mely többek között rögzíti azt, hogy a nagyváradi önkormányzat még az idén kifizeti a Dexia Banknak a 7,9 millió eurónyi fennmaradó összeget abból a hitelből, amit a város 2008-ban vett fel a pénzintézettől tíz új Siemens villamos vásárlására. A költségvetés-módosítás vitáján Kirei Melinda RMDSZ-es tanácsos azt kérdezte, hogy nem kell-e büntetőkamatokat fizetni a városnak, amiért nem a szerződésben megszabott ütemben fizeti vissza a különböző hitelösszegeket. Eduard Florea, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóságának a vezetője nemmel válaszolt a kérdésre, Florin Birta alpolgármester pedig hozzátette, hogy a Dexia kölcsön esetében nem hogy büntetőkamatokat nem fizet a város, de még meg is spórol mintegy 700 ezer eurónyi kamatot is. A költségvetés-módosítást a PSD-frakció tartózkodása mellett fogadta el a helyi tanács.

Még egy törlesztés
Döntött a testület arról is, hogy az év végig kifizeti azt az 5,5 millió dollárt, amivel tartozik a város a Luxten cég által több szakaszban elvégzett közvilágítási beruházásokért. Kirei Melinda azt kérdezte a napirendi pont vitáján, hogy nem kellene-e csak azokat a munkálatokat kifizetni a Luxtennek, amelyek már elkészültek, és már át is vannak véve. Eduard Florea a felvetésre azt válaszolta, hogy a munkálatok mindegyike elkészült, jelenleg folyik az átadás-átvételi folyamat, és amikor a város kiegyenlíti a költségeket, az elvégzett beruházások a város tulajdonába szállnak át. A határozat-tervezetet végül az RMDSZ, és a PSD frakció tartózkodása mellett szavazta meg a nagyváradi helyi tanács. A város tegnapi ülésén döntött arról is, hogy 165.500 darab, egyenként kilencven lejes részvény kibocsátásával 14 millió lejjel emelik a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat tőkéjét, mely így 97 millió lejes tőkével fog rendelkezni."
Forrás : erdon.ro



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése