Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 6., szerda

A Muian projekt művészet,vagy micsoda?

Egy fizetett hirdetést olvashattunk a Bihari Naplóban. A cikk bevezetője : "A Muian projekt annak érdekében jött létre, hogy rámutasson három koncepcióra, amiket alapvető fontosságúnak tartok a 21. század művészete számára."Hol lesz,vagy lett volna a kiállítás? "Az Apocrypha 2 helyszíne a Nagyváradi Görög Katolikus Püspöki Palota lesz, a Püspökség meghívására." " A kiállítás csak előjegyzés alapján tekinthető meg, 2017. december 7-től kezdődően."

Számomra ismeretlen művész felvett neve ,Gabriel Miloia,aki egy nagyváradi orvos fia.Életét inkább látványos "akciók" jellemzik,mely nagy visszhangot váltottak ki Nagyváradon.Ennek hatására vette fel egy művész nevet.Az önjelölt művész hogyan kerülhetett a görög-katolikus püspökség "oltalma alá"?Talán nem ismerték,talán a jó indulat vezérelte őket.Jót akartak,de egy nagy botrány lett belőle,mert amikor a püspökség tudomására jutott,megtiltották számára a kiállítás megszervezését.SMS-ben ezt írta Virgil Bercea,görög-katolikus püspök : "Vă anunţăm cu regret că expoziţia nu va mai avea loc". Forrás : ebihoreanul.ro 

Nagyváradon sok tehetséges fiatal művész "bontogatta " a szárnyait. Többen szép karriert értek el nemzetközi szinten.Vajon szüksége van a  nagyváradiaknak Gabriel Bakó " művészetére"?A művész úrnak egyik szokása, hogy aki kritizálja,azt arcátlanul " megtámadja".Tény,a demokráciába ilyen is belefér,de azért mindennek van határa.Várható Gabriel Miloia/Bakó nem fogja magát hagyni.Mikor lesz a következő kiállítása?Az újabb fizetett hirdetésben jelentette be a Bihari Naplóban, hogy 2018-ban lesz,de pontos időpont nélkül.

Bővebb információ : ebihoreanul.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése