Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 13., szerda

Kiegészíthető a nyugdíj-biztosítási hozzájárulás

"A Bihar megyei Nyugdíjpénztár közleményben emlékeztet arra, hogy jövő év végéig lehetőség van a nyugdíj-biztosítási hozzájárulás periódusának visszamenőleges kiegészítésére" - írja Bihari Napló. Teljes cikk : 

 

"A törvény szerint azok a romániai lakhellyel rendelkező személyek tehetik ezt meg, akik még nem nyugdíjasok, s abban a periódusban sem voltak azok, amelyre vonatkozóan kiegészítik a hozzájárulást, illetve a szóban forgó időszakban nem is voltak kötelesek nyugdíj-biztosítási járulékot fizetni. Az utólagos hozzájárulás céljából megkötendő nyugdíj-biztosítási szerződés legfeljebb öt évre vonatkozhat. Két vagy több szerződés is köthető, különböző periódusokra vonatkozóan, de a teljes időtartam ebben az esetben sem lépheti túl az öt évet. A hozzájárulás kiszámítására alapul vett összeg nem lehet kisebb, mint az adott periódusban érvényes bruttó minimálbér, és nem lépheti túl a bruttó átlagbér ötszörösét. A hozzájárulás több részletben is kifizethető, de az utolsó részletet jövő év végéig kell törleszteni.
Aki személyesen intézi ezt, fel kell mutassa személyazonossági dokumentumát, amennyiben egy meghatalmazott személy jár el az ügyben, a saját személyazonossági dokumentumát is fel kell mutatnia, emellett a meghatalmazást is. A hozzájárulás mértéke 2012. december 1. és 2014. szeptember 30. között 31,3%, 2014 október elsejétől mostanáig pedig 26,3%. További információk a 0259/430–728 telefonszámon, a 115, valamint a 156 melléken kérhetők, továbbá e-mailen, a mail@cjpensiibihor.ro címen, illetve személyesen, a Bihar megyei nyugdíjpénztár székhelyén, az adófizetők nyilvántartási részlegén (compartiment evidenţă contribuabili), hétfőtől csütörtökig 8 és 14 óra között, pénteken pedig 8 és 12 óra között."
Forrás : biharinaplo.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése