Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 13., szerda

Repedések a Szent László téren - Ki a felelős?

repedesek 1 
"Alig egy esztendő telt el azóta, hogy a váradi önkormányzat elkészült a Szent László tér felújításával. A teljesen átalakított városközpont igen ellentétes véleményeket váltott ki a polgárokból, a mérleg nyelve azok felé billent, akik elégedetlenek a tér új kinézetével. Persze ilyenkor lehet emlegetni az ízlések és pofonok különbözőségére vonatkozó aranymondást, azonban az esztétikán túl másik gond, hogy a felújított térre lerakott burkolólapok egyre-másra repedeznek meg. Már év elején feltűntek az első repedések, akkoriban sokan azt hitték, a januári kemény fagyok okozták ezt." - írja Szőke Mária a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"A repedezés azonban nem állt meg nyáron sem, most már egyre több hasadás látszik a kőlapokon. Félő, hogy nem kell sok idő hozzá, és ki kell cserélni az egész burkolatot a tér közepén. A városháza illetékesei aztán megfejtették a baj okozóját, szerintük azért ment így tönkre a burkolat, mert a különböző vásárokra, rendezvényekre árut szállító teherautók súlya volt sok a kőlapoknak. Figyelembe véve, hogy annak idején pont ezért alakították ilyen kopárra a teret, hogy vásárok és szabadtéri rendezvények legyenek ott, jogosan felmerülhet a kérdés, miért nem számoltak ezzel az illetékesek? S míg a válasz késik, az újonnan felújított téren tovább repedeznek a kőlapok." 

repedesek 1a

Forrás : reggeliujsag.ro 

Nemcsak Szőke Máriának tűnt fel a repedések,hanem a Bihoreanulnak.  A cikk november végén jelent meg fotókkal együtt.
 
 
 
 
 
Forrás : ebihoreanul.ro 

Ki a felelős? A cégek nagy tonnás autói.Más kérdés,hogy egy évvel ezelőtt már láthatók voltak a repedések,de szilikonnal kijavították.Van garancia,tehát az olaszok fogják kicserélni,de ebben nem vagyok biztos.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése