Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 31., vasárnap

Mit kell tudni szilveszterkor ?

 

 Forrás: Shutterstock

Mit kell tudjunk szilveszterkor?Íme,néhány tanács : 

"Az első fontos szempont, hogy csak engedéllyel rendelkező forgalmazótól, magyar használati útmutatóval ellátott tűzijátékot vegyünk. Ha pedig már megvettük, tartsuk olyan helyen, ahol a gyerekek nem érhetik el. Ne szereljük szét és ne alakítsuk át a tűzijátékokat, és ne indítsunk el rakétákat a lakásban vagy más zárt térben, ha csak nem jelzik a használati útmutatóban, hogy használható beltérben is." 

"Fontos még, hogy
 soha ne indítsuk kézből a tűzijátékot, mindig használjunk indítócsövet, ami lehet akár egy üres pezsgős üveg is, és mindig be kell tartani a gyártó által meghatározott biztonsági távolságot.
Ajánlott, hogy legyen a közelben tűzoltókészülék, de legalább egy vödör víz, ha esetleg valami rosszul sülne el. Részegen vagy kábítószeres állapotban ne használjunk tűzijátékot és más pirotechnikai eszközt sem, mert így fokozottan baleset veszélyes lehet. Ha amit vettünk hibás, vagy megrongálódott akkor vigyük vissza."

"Figyelni kell arra, hogy a házaktól távol lőjük fel a tűzijátékot." 

Az állattulajdonosoknak ezt kell tudniuk :

"Mi azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy menjen el az állatorvoshoz és ellenőriztessék a kutyájuk chipjét, hogy működik-e és megfelelő adatok vannak-e rajta"

„Zárják be őket biztonságos helyre, egy megrémült kutyának a korábban biztonságosnak hitt kerítés semmi problémát nem jelent, simán átjuthat rajta".

Teljes cikk : origo.hu 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése