Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 6., szerda

Lesz adóemelés?Delorean Gyula " visszavág" Ilie Bolojannak?

Nem volt feszültségmentes a prefektúrán tartott közvita Nem volt feszültségmentes a prefektúrán tartott közvita 

"A Bihar Megyei Prefektúra a napokban azt vizsgálja, hogy a nagyváradi önkormányzat betartotta-e a döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó jogszabályt a jövő évi helyi adók és illetékek elfogadásakor. A polgármesteri hivatal szerint minden törvényes rendben zajlott." - írja Pap István a Bihari Naplóban. 

A cikkből megtudjuk,hogy a Városháza és a Prefektúra között nincs szívélyes hangulat,mert Bolojanék adóemelést akarnak, a Prefektúra nem.Az 52. számú törvényre hivatkozik mind a két fél,de másként értelmezik.

Kíváncsian várom a fejleményeket,mert nagy adót fizettem erre az évre, ha még megemelik 20%-kal,ismét megfog állni a "lélegzetem". Mi történt?Kihasználva a Tudosie kormány helyzetét és döntését,Ilie Bolojan és a liberális frakció azt a döntést hozta,megemelik a helyi adókat hogy így kompenzálják az elmaradt bevételeket,mert a kormány csökkentette az adókat,ezzel " nehéz helyzetbe " sodorta a városvezetést.Tudni kell,hogy Ilie Bolojan illő módon akarja köszönteni az egy év múlva tartandó Nagy Egyesülés 100 éves centenáriumát.Meghirdetett 100 projektet.Igen ám,de ehhez sok pénzre van szükség.Miből?Ráadásul egy hosszú lejáratú kölcsönt is vett fel a váradiak terhére.Nem lehet csodálkozni,ha a feszült a hangulat a Városháza és a Prefektura között.

 Van még egy érdekes aspektusa.Ha jól visszaemlékszünk,Ilie Bolojan miután fölényesen győzött a helyi választásokon öt évvel ezelőtt,sorra " megszabadult a Polgármesteri Hivatal magyar dolgozóitól.Először Biró Rózsikától,majd a többiektől,köztük a Metropolis Övezet menedzserétől,Delorean Gyulától.Ez érthető,mert nem voltak nagyon jó viszonyban.Igen ám,sokan beperelték a Polgármesteri Hivatalt.Delorean Gyula nem ment vissza dolgozni,de egy nagyobb kártérítési összeget kapott.Vajon "visszavág" Ilie Bolojannak?Mint alprefektus a törvényt kell tiszteletbe tartania.Neki is kell vigyáznia,mert ma még alprefektus,holnap már nem.

Több cikk nem elérhető ezzel kapcsolatban.Olvasható a bihorel.ro-n.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése