Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 12., kedd

A kamion halad, a kátyú marad -Mikor lesznek felújjítva az utak Váradon?

a kamion 
Fotó : Farkas László 

Farkas László írt egy tanulságos cikket,a Reggeli Újságban,melyet szó szerint idézek : 

"Lassan három hete tart az a képen látható áldatlan állapot, amit az útkarbantartók csak úgynevezett helyi kezeléssel igyekeznek orvosolni. A képen látható kátyú, ami a Podului utcát az Uzinelor utcával összekötő rövid kis szakaszon, pontosan a vasúti felüljáró alatt található és több ezer autósnak okoz bosszúságot, már ennyi idős. A naponta itt áthaladó több ezer gépkocsi és kamion pedig bőszen kerülgeti a lassan tengelyig érő gödröt. Néha naponta beleöntenek egy kis sódert, kavicsot, netán követ, de úgy is történt már, hogy leaszfaltozták a gödörbe öntött talicskányi sódert. Igen, ámde a súlyos kamionok szinte órák alatt újra meg újra kimélyítik a gödröt. Persze, tudott dolog, hogy tavaszig csak kátyúzás van az útjavítók napirendjén, de mivel itt halad el a határ felé tartó kamionforgalom, jó lenne egy valamivel tartósabb megoldást találni. Képzelje el a kedves olvasó, hogy azt a rengeteg kivonulást, anyagot, gépi és emberi energiát milyen könnyen ki lehetne váltani egyetlen, de rendesen, szakszerűen elvégzett munkával. Amíg ez a gondolat tetté érik az illetékesek agyában, talán egy két tengelytörés is előfordul majd, hogy valamilyen, a gödör okozta balesetről már ne is beszéljünk!"
Forrás : reggeliujsag.ro 

Farkas László finoman fogalmaz amikor ezt írja : " Képzelje el a kedves olvasó, hogy azt a rengeteg kivonulást, anyagot, gépi és emberi energiát milyen könnyen ki lehetne váltani egyetlen, de rendesen, szakszerűen elvégzett munkával." 

Mikor lesznek felújjítva az utak Váradon?Tettem fel a kérdést a Polgármesteri Hivatalban dolgozó illetékesnek.Szerinte a közeljövőben biztosan nem,mert nincs se pénz,se terv.Véleménye szerint néhány év mulva káosz lesz a váradi utakon. Végeznek ugyan bizonyos helyreállítási munkálatokat,de az kevés. Miután befejezik a főcsőcseréket,utána várható az utak helyreállítása.Ha jól emlékszem, 2020-ra ígérték a főcsövek kicserélését.Addig ne is várjunk változást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése