Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. december 6., szerda

Meghalt Mihály király - Életrajza

Meghalt Mihály király. 
Meghalt Mihály király.Forrás : bihon.ro


"Meghalt kedden, svájci otthonában Románia egykori uralkodója, Mihály király – közölte a királyi ház." - írja a Bihari Napló az Agerpresre hivatkozva.A román hírcsatornák majdnem ezzel a hírrel foglalkoztak. Teljes cikk : 


"Margit hercegnő és férje, Radu herceg november 8-án közölte, hogy a 96 éves Mihály király súlyos beteg. Előtte egy nappal József délkelet-európai metropolita gyóntatta és áldoztatta meg a volt uralkodót. A volt uralkodó december 5-én, kedden 13 órakor hunyt el svájci rezidenciáján. Halála pillanatáig Mária hercegnő volt vele.
Szerdán közli Mihály király temetésének időpontját Margit koronahercegnő – tájékoztatott a román királyi ház. A király koporsóját előbb a Peles-kastélyban, majd Bukarestben, a királyi palotában ravatalozzák fel. A temetési szertartásra a pátriárkátus székesegyházában kerül sor, majd a királyi székesegyházban, Curtea de Argeşen helyezik örök nyugalomra Mihály királyt.
Szerdától részvétnyilvánító könyveket nyitnak a Peles-kastélyban, a bukaresti Victoriei sugárúton álló királyi palotában, valamint az Erzsébet-palotában. Ezekbe negyven napon át lehet majd írni. A részvétnyilvánításokat interneten is el lehet küldeni, a http://www.familiaregala.ro/mesaje/ címre.
Mihály király október 25-én töltötte be életének 96. évét."
www.agerpres.ro

Forrás : erdon.ro 

Életrajza 
I. Mihály román király
I. Mihály román király.Forrás : hu.wikipedia.org

"I. (Hohenzollern-Sigmaringen) Mihály román király (románul Mihai I al României, Sinaia, 1921. október 25. – Aubonne, 2017. december 5.), II. Károly román király és Ilona görög és dán királyi hercegnő fia, I. Ferdinánd román király unokája." 
Teljes cikk : hu.wikipedia.org



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése