Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 4., szerda

Véget ért Pengő Zoltán gyalogútja

Forrás :google/maszol.ro

"Azóta, hogy elindultam Nagyenyedről, 5 143 762 lépést, 4062,63 kilométert tettem meg gyalogosan. Úticélként Zanglát tűztem ki, oda azonban nem tudok eljutni. Zangla egy távoli völgyben fekszik, az oda vezető út, a nagy hó miatt, május közepéig járhatatlan, annyi pénzem pedig nincs, hogy addig maradjak. Télen a Zanszkár folyó jegén szoktak gyalogtúrákat szervezni a völgye, azonban a melegedő idő miatt a hatóságok február 12-i hatállyal megtiltották ezeket, a baleseteket megelőzendő." - írja Pengő Zoltán a blogbejegyzésében. 

Mi a további terve?Ezt írja : 

"Zanglába nem jutok el tehát, a körülmények nem teszik lehetővé. Mivel azonban haza csak a hónap végén utazom, addig elmegyek Dardzsilingbe, Csoma végső nyughelyére, illetve a Kanum/Kinnaur nevő településre. Ez utóbbi szintén a Himalájában van, de ebben az időszakban is megközelíthető. Csoma hosszabb időt töltött el ott, tanulással, írással. Ezen helyekre kizárólag járművel utazom majd, a gyalogutam véget ért. (A korábbi blogbejegyzések itt olvashatók.)" 

Pengő Zoltánnak gratulálni lehet,mert nem mindennapi teljesítménnyel bebizonyította,hogy gyalogosan Körösi Csoma Sándor hogyan tudott eljutni a messzi Tibetbe.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése