Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 14., szombat

Egy 49 éves nő az első koronavírussal diagnosztizált személy Bihar megyében

Forrás : bihon.ro 
 
 
Bekövetkezett melyre számítani lehetett : Bihar megyében megjelent a koronavírus.Az első koronavírussal gyanúsított egy 49 éves Olaszországból hazatért nő.A Erdély Online cikkében a következőket olvashatjuk : 

"Közlésük szerint egy 49 éves Bihar megyei nőről van szó, aki március 10-én tért haza Olaszországból, és otthoni elkülönítésben tartózkodott, írja az Agerpres.
Az eddigi, hivatalosan meg nem erősített sajtóinformációk szerint a Bihar megyei nő személygépkocsival érkezett Olaszországból, egy kolozsvári nővel és további két személlyel együtt. A kolozsvári nő 33 éves, és szintén koronavírussal diagnosztizálták e hét csütörtökén, országos szinten ez volt az 52. regisztrált eset. Ez utóbbi üggyel kapcsolatosan annyit lehet tudni, hogy a nő Trentinóban dolgozik, március 10-én tért haza Romániába, és már másnap jelentkezett a kolozsvári Járványkórházban, torokfájásra panaszkodva.A Bihar megyei nővel kapcsolatosan egyelőre nagyon kevés az információ, de valószínűsíthető, hogy a szokásos eljárásnak megfelelően a kolozsvári Járványkórházba szállítják át kezelésre, a Közegészségügyi Igazgatóság pedig vizsgálatot kezd annak megállapítására, hogy kikkel volt érintkezésben." 

Miért aggódhatunk?Mert ez a felelőtlen nő lehet hogy másokat is megfertőzött,mert nem vonult otthoni elkülönítésbe azonnal.Az eBihoreanul cikkében részletes információt olvashatunk az esetről.A hatóság sem volt a helyzet magaslatán,mert a Bihoreanul nyomására kijavította a Prefektúra honlapján található közlemény szövegét.Dumitru Țiplea ismét hibázott,de ezt meg kell szokjuk.Az eBihoreanul legújabb cikkében arról ír,hogy a fertőzött 49 éves nő három személlyel érintkezett,melyeket házi karanténba helyeztek megfigyelés végett. 

A Jurnalul Bihorean on-line cikkében olvasható egy ügyvédnő Facebook bejegyzése. Idézem szó szerint : 

„Veți afla și de la TV, dar vă spun eu mai devreme: Avem o idioată și la Oradea. A intrat prin Vama Borș cu alte 3 toante. Două s-au dus la Hunedoara, una la Cluj, A 4-a a rămas în Oradea. Ea a mințit că vine din Ungaria. Prin ancheta epidemiologică care s-a făcut pentru cea de la Cluj, s-a ajuns la ea, venea din Italia. Are 49 de ani, și două zile a umblat brambura prin Oradea, p… autoizolare. E testată pozitiv”, este mesajul publicat pe pagina de socializare Facebook de o avocată. 

Az Info Oradea helyi portál azt írja,hogy a 49 éves koronavírussal fertőzött nő a Rogériusz negyedben él,és három személlyel érintkezhetett,a férjével és a két kiskorú gyermekével.A cikk szerint tünetmentes a nő és a férjét is tesztelték. 

Figyeljük a fejleményeket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése