Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 22., vasárnap

Miért nem tudjuk a koronavírussal fertőzött betegek számát Bihar megyében? A pánikhangulat elkerülése érdekében.

Hivatalos forrásból nem tudjuk, mennyi koronavírussal fertőzött beteg van Bihar megyében. Miért? Mert nem a mi dolgunk ezt tudni. A mi dolgunk az, hogy mindenki otthon maradjon, hogy el ne kapja a koronavírust.Ha széjjel nézzünk a világba, akkor lesújtó képet kapunk. Összesen több mint 14.000 halálos áldozata van a világon a koronavírusnak.Az országunkban a március 22-én 433 fertőzött beteg,és két halálos áldozat van. Ijesztőek ezek a statisztikai adatok.A hatóság elvárja, hogy tartsuk be a védőintézkedéseket, ne kérdezősködjünk, inkább maradjun otthon. Ezt írja Erdély Online : 

"Intézményes karanténban 4803 személy van, 65.799-en lakhelyi elkülönítésbe vonultak. Eddig összesen 9.967 koronavírus-tesztet végeztek el Romániában, ebből 242-öt magánlaboratóriumban."

Mennyi a koronavírussal fertőzöttek száma Bihar megyében vagy Nagyváradon? Március 20-án még öt személyről tudtunk. Mi történt? A belügyminisztérium hírzárlatot rendelt el. Csak hivatalos adatok a mérvadóak. A többi az álhír. Az Erdély Online cikkben választ kaphatunk : 

"Az utasításban nincs semmiféle indoklás arról, hogy miért vezetik be ezt a korlátozást, tehát csak feltételezni lehet, hogy ezzel akarja a minisztérium megelőzni a pánikhangulat kialakulását."

Igen, a pánikhangulat miatt. Ez igaz. Az 1977-es földrengés után nagy számú halálos áldozatokról beszéltek.Később az derült ki, hogy sokkal kevesebben haltak meg. Nem is beszélve az 1989-es forradalom után több ezres nagyságrendű halottakról tudtak, de később sokkal kevesebb lett az áldozatok száma. Azt látjuk, hogy Olaszországban és Spanyolországban ezrek halnak meg a koronavírus miatt.Joggal indult be a propaganda : Maradj otthon! Ez is igaz, sőt talán egyik leghatásosabb védőintézkedés.A gyakori kézmosás és fertőtlenítés a védőintézkedések közzé tartoznak. Ez azt jelenti, életmód változás előtt állunk, ha élni akarunk. Egyre többen csatlakoznak a Maradj otthon projekthez Embert próbáló feladat lesz betartani és betartatni az óvintézkedéseket.

Egyik félelem lehet, hogy kevés az hozzáértő szakember, mert az életünket átszövő korrupció miatt nem a legjobbakat nevezik ki felelős beosztásba. Vannak funkcionális analfabéták, akik alkalmatlanok, de ott vannak, ahol nem kellene.Lesz mentalitás váltás? A koronavírussal nem lehet játszani. Csak reménykedni tudunk, hogy a mi sorainkban kevés áldozatot fog szedni a koronavírus. Talán egy hónap múlva amikor tetőzni fog, azt fogják írni, legyőztük a koronavírust.A hatóságokról csak jót fognak írni. Ha nem, akkor ebből lehet egy nagy botrány. Sokakban nem tudatosult hogy a koronavírus életveszélyes.

Mennyi a fertőzött beteg Bihar megyében? Nem hivatalosan 6,mert eBihoreanul szerint egy betegről derült ki hogy fertőzött. A lap nem tudott meg semmilyen közelebbi adatot róla, mert érvényesül a hírzárlat. Kinek jó ez? Nekünk, mert nem esünk pánikba.Legfeljebb jobban vigyázzunk magunkra és másokra, ha hallgatnak ránk.

Gyors hír :
"Bár helyi szintű hírzárlatot rendeltek el a betegek számával kapcsolatban, sajtóértesüléseink szerint újabb koronavírusos megbetegedést regisztráltak a megyében. Egy helyi hírportál szerint a hatodik beteg egy középkorú nő, aki eddig karanténban tartózkodott."
Teljes cikk : Erdély Online 

Érdekes hírről olvashatunk a Biharország cikkében : 

"Hétfőtől a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályán fogadják a gyermekeket is. "

Miért? Idézet a cikkből :

"Az intézkedést az új koronavírus terjedésének csökkentése érdekében vezették be."

U. I. 

Újabb áldozata van a koronavírusnak Romániában, egy 70 éves férfi. Forrás : evz.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése