Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 23., hétfő

Az új Nagyvárad kőváros lesz - Megláthatja, ha most otthon marad!


A fenti fotót nézve megértettem azt, hogy miért köveznek le mindent a központban.Miért vágják ki a fákat? Mert 10-20 év múlva lesz kialakítva az új és modern Nagyvárad képe.Igen, a minden idők legjobb váradi polgármestere megálmodta az új Nagyvárad képét. Még három -négy mandátum kell hozzá, hogy rá se ismerjünk Nagyváradra. A Pece /Körös parti Párizs már a múlté. Kinek kell a régi és ózsdi Nagyvárad? Nekem és még néhány tucat nosztalgiázó nyugdíjasnak. Kellenek a szürke és fehér kövek, melyek árnyakat nem adnak, gondot nem okoznak, nem kell ápolni, nem kel azon aggódni hogy ellopják. Az új ízlés szerint lesz átalakítva szeretett városunk.

Petru Filip polgármester úr idején a Főutcát kövezték le, úgy hogy sokan azt hitték, hogy leszállópálya lesz.Végrehajtotta a bukaresti utasítást. Az akkori pártársa cége hozta a köveket Kínából. Ha jól megnézzem, a Szent László tér is hasonló lett, mert szép szürke és fehér kövek miatt az a véleményem, hogy egy leszállópályához hasonlít. A gyenge minőségű olasz kövek nem bírják a terhelést, ezért a drónoknak lesz ideális le és felszállópálya.Nem is beszélve a 20-30 emeletes toronyépületekről, melyeket a belvárosban fognak felépíteni. Amerikából és Nyugat -Európából özönleni fognak Nagyváradra a turisták, mert addigra elkészülnek a nagy projektekkel. Még lehetne építeni egy gondolát is a központtól a többször átalakított Kálvária dombtetőig. Hajókázni fogunk a Körösön, lesz repülőjárat Nagyvárad és New York között, gyorsvasút lesz Nagyvárad és Bukarest között, nem is beszélve szuper modern autópályáról. Amiben nem vagyok biztos, az a metró befejezése lesz. Nehezen illik bele a képbe, de ha még sokáig létezik az EU, akkor az is elkészülhet. Nem kizárt az sem, hogy tömegesen fognak jönni Nagyváradra a külföldiek, mert fürdőváros lesz Nagyvárad. Biztosan fognak építeni néhány öt csillagos szállodát is.

Amiben nem vagyok teljesen biztos, az a Szent László templom sorsa.Nem illik bele az új képbe.A vár biztosan meglesz, mert sok évszázadot kibírt.Nehéz lesz átalakítani. Bizonytalan vagyok abban, hogy az átírt Nagyvárad történetében ki lesz a város alapító. Van olyan vélemény, mely szerint Nagyváradot háromezer évvel ezelőtt a géták, vagy a szkíták lakták.Ez nekem magas, de nem kízárt ez sem.Régészeink bizgosan választ adnak a kérdésre.Még abban is biztos vagyok hogy Nagyváradon lesz kínai és vietnámi negyedek is.

A koronavírustól biztosan megszabadulunk, mert hamarosan meglesz az ellenanyag.Miben vagyok biztos? Abban, hogy még lesz magyar Nagyváradon.Miért ?Mert, ha most itthon maradok, húsz év múlva élni fogok.

U. I.
Ez a bejegyzés a képzelet szülötte a koronavírus - járvány idején!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése