Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 10., kedd

Frissítés.Ilie Bolojan : nem lesznek kisajátítások a Vámház /Sucevei utcában

Ilie Bolojan.Forrás :ebihoreanul.ro 

Nem lesznek kisajátítások a Vámház /Sucevei utcában, nyilatkozta Ilie Bolojan polgármester úr az eBihoreanulnak. Megnyugszanak a kedélyek a Vámház /Sucevei utcában? Hisznek a polgármester úr nyilatkozatának? Ha van kérdése, felteheti március 12-én négy órától a nyílt vitán.Elmegy a vitára?

A Vámház/Sucevei utcai helyzetről nyilatkozott Ilie Boljan a sajtó munkatársainak. Idézek az Erdon Online cikkéből :

"Ehhez kapcsolódik a Vámház (Sucevei) utca esete is, melyet a helyi városrendezési terv alapján négysávosra kell majd szélesíteni. A polgármester azt mondta, hogy egyesek félrevezetik a lakosságot ebben az ügyben, és mesterséges konfliktust gerjesztettek, ugyanis a közvitára bocsátott városrendezési terv nem ír elő sem kisajátításokat, sem bontásokat, hanem csak azt rögzíti – ami egyébként már az évekkel ezelőtt elfogadott Általános Városrendezési Tervben (PUG) is benne van –, hogy ha valaki új építkezést akar végezni a Vámház utcán, csak akkor kap erre építkezési engedélyt, ha tiszteletben tartja az új nyomvonalat. Bolojan elmagyarázta: ha valaki fel akarja újítani Vámház utcai házát, vagy belső felújítást akar elvégezni, ezeket megteheti, de emeletet már nem építhet a jelenleg álló házára, mert tíz-tizenöt évben belül négysávosra fogják szélesíteni azt az utcát, és akkor könnyebb lesz egy kicsi házat, semmint egy nagy, emeletes házat, netán tömbházat kisajátítani. Bolojan szerint a mostani terv egyfajta előrelátó intézkedés, hogy ne épüljön be a Vámház utca, illetve annak esélyét biztosítja, hogy az elkövetkező években az utca nyomvonala természetes fejlődés nyomán szélesedik ki, és akkor nem is lesz szükség kisajátításokra. A polgármester kínosnak nevezte, hogy valakik olyan értesítéseket nyomtatnak és terjesztenek a Vámház utca lakói körében, amelyeket mintha a polgármesteri hivatal adott volna ki. „Akik indulni akarnak a választásokon, azok álljanak elő komoly dolgokkal” – fogalmazott Bolojan. Az elöljáró elmondta, hogy a csütörtök délután négy órától kezdődő nyílt vitán minden érvet és véleményt meghallgatnak, az építő jellegű álláspontokat beépítik a helyi városrendezési tervbe. Arra a kérdésünkre, hogy a Kert (Avram Iancu) utca miért van egész egyszerűen kivéve ebből a városrendezési tervből, Ilie Bolojan azt válaszolta, hogy azt az utcát egy másik szakaszban fogják tárgyalni, de arra nem adott magyarázatot, hogy mi indokolja ezt a fáziseltolódást."

Miért ilyen "békés" a nyilatkozata Ilie Bolojannak?Mert találó Pap István cikkének a címe "A kedélyeket akarja csitítani a közvita előtt ".A szavazatok kellenek,de kritika nem ?

Nézze és hallgassa Ilie Bolojant 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése