Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 30., hétfő

Elkezdték a védőmaszk gyártását Fugyivásárhelyen - Miért fontos?

Forrás : erdon.ro 

"Vasárnap elkezdődött Romániában az első védőmaszkok gyártása, az erre kijelölt hely pedig éppen Bihar megyében van. Ezt Virgil Popescu gazdasági, energetikaügyi és az üzleti környezetért felelős miniszter közölte az egyik Facebook-bejegyzésében. Állítása szerint ettől kezdve „ezerrel pörögnek tovább”.- olvashatjuk az Erdély Online cikkében. Miért fontos?Azért,mert a védőmaszkokkal egyre kevesebben kaphatják el a koronavírust. Ha nem is győzelem,de sok ember életét menthetik meg.Ciucur Losonczi Antonius cikkéből idézek : 

"Felszerelték a gépeket, és egyelőre ugyan tesztüzemmódban működnek, de rövid időn belül napi 150 ezer védőmaszk lesz legyártva, vagyis havonta több mint négymillió. Sőt, a reményei szerint április 15-től akár napi 500 ezer darab maszkot is le fognak majd tudni gyártani, vagyis havi 15 milliót. A bejegyzése szerint a gyártó cég román, Techtex Kft.-nek hívják, a máramarosi Taparo csoport tagja, és a Bihar megyei Fugyivásárhelyen van a székhelye." 

"Egy, az axanews.ro honlapnak adott interjújában Ioan Filip menedzser úgy fogalmazott: nemcsak a védőmaszkok lesznek az egyetlen egészségügyi eszközök, melyeket gyártani fognak, hanem kezeslábasok, köpenyek és egyéb védőfelszerelések is készülnek majd náluk, melyekre oly nagy az igény napjainkban."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése