Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 11., szerda

Orlando Balaș kontra Ilie Bolojan : 20.000 vagy 7.915 fát vágtak ki Nagyváradon?

Baloldalt Orlando Balaș,jobboldalt Ilie Bolojan.Forrás : ebihoreanul.ro 


Egyre nagyobb visszhangja van Orlando Balaș és Ilie Bolojan közötti vitának.A kérdés : 20.000 vagy 7.915 fát vágtak ki Nagyváradon?Az eBihoreanul cikkében több információt olvashatunk erről a vitáról.Az tény,hogy sok fát vágtak ki Nagyváradon.A kérdés : ültettek-e a helyükbe facsemetéket?A cikkből az derül ki,hogy kevesebb facsemetét ültettek,mint amennyit kivágtak.Nem vagyok oknyomozó újságíró,nem tudok objektíven írni,mert szeretem a zöldet,a fákat.Nagyon sajnálom,hogy egyre kevesebb fa maradt a Szent László/Unirii téren és a belvárosban.Florin Birta alpolgármester szerint Orlando hazudik.Ki hazudik?A kettő közül az egyik. 

Az iskolában a biológia órán azt tanultam,hogy minden kivágott fa helyébe facsemetét kell ültetni,és azt gondozni kell,mert a fa jelképezi a tüdőt.Ezt régen tanultam még a Ceaușescu Aranykorszaka előtt. Gyerekkoromban Váradon sok zöld volt.A parkosított Nagyvásártéren,akkor Augusztus 23,ma December 1 park,alig volt nagy fa,mert a legtöbb fákat abban az időben ültették a váradiak.Lassan elérem a nyugdíjaskort,és ezek a facsemeték nagyra nőttek. Olvashattuk,hogy a legújabb tervben ez a park is megújul. Aggódom a fákért,de ez lényegtelen.A biznisz a legfontosabb a városunkban.

A cikkben azt is olvashatjuk,hogy zöld terület tekintetében jól állunk,mert az EU-s átlag körül teljesítünk.24 négyzetméter zöld terület esik fejenként ránk.Az átlag 26 négyzetméter.Ez a hivatalos adat.Orlando szerint olyan zöld területeket is beszámítanak, melyek a valóságban nem is léteznek.Nem csoda ,hogy az alpolgármesternek felment a vérnyomása,elvégre becsülettel védi a mundért. 

Aggódom Orlando Balaș sorsáért,mert nekiment Románia legjobb polgármesterének. Florin Birta szerint politikai okból tette.Nem tudom mi az ok,de nem kell aggódni,mert a Polgármesteri Hivatal zöld folyosókat hoz létre.Mindenre adnak választ.Elképzeltem,hogy pár év múlva sétálgatok a Szent László téren 40 Celsius fokban,sehol sincs árnyékot adó fa,ivóvizról nem is beszélve.Mit fogok tenni?Beülök, ha lesz pénzem a napernyő alá,vagy a Zöldfa utcán keresztül gyorsan átsétálok a Nagyvásártérre,és leülök egy nagy fa árnyékába,ha lesz.Van egy másik megoldás is,a 10-es vagy a 14-es busszal kimegyek Őssibe az új zöld övezetbe.Egy a bökkenő,egyhamar ott nem lesz árnyék.De ott is lesz napernyő,ha pénzem lesz,leülök alája ... 

U.I. 
Legyen pozitív hozzáállásunk,mert az összes fát nem vághatják ki Nagyváradon.

Forrás : ebihoreanul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése