Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 25., szerda

Koronavírus - járvány : " Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek."

"A március 24-én hozott katonai rendelet értelmében mindenkinek tilos elhagynia lakását vagy háztáji gazdaságát – közölte kedd este Marcel Vela belügyminiszter." - olvashatjuk a Erdély Online cikkében. A kormány elvárja az állampolgáraitól azt,hogy tartsák be a törvényeket.Miért idéztem Jézus szavait a Máté evangélium 22. rész 21. versét?Mert alkalmazható a koronavírus-járvány alatt.Jézust csapdába akarták csalni az adózás kérdésével.Idézem a 17. verstől a 21. versig a Károli fordítású Bibliából :

"17. Mondd meg azért nékünk, mit gondolsz: Szabad-é a császárnak adót fizetnünk, vagy nem?
  18. Jézus pedig ismervén az ő álnokságukat, monda: Mit kisértgettek engem, képmutatók?
  19. Mutassátok nékem az adópénzt. Azok pedig oda vivének néki egy dénárt.
  20. És monda nékik: Kié ez a kép, és a felírás?
  21. Mondának néki: A császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek."

Engedelmeskednünk kell a hatóságoknak?Idézet Pál apostol szavait a Rómabelieknek irt levél 13. rész 1,2 verseket a  Károli fordítás szerint : 

"1. Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
  2. Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek."

Hasonló értelemben irt Péter apostol az első levél 2. rész 12. és 13. versekben a Károli fordítás szerint. 

Van olyan helyzet amikor Istennek kell engedelmeskedni Péter apostol szerint :" Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek." Cselekedetek könyve 5. rész 29. verse a Károli fordítás szerint. 

Aggasztó hírek érkeznek Olaszországból,Spanyolországból és Egyesült Államokból.Már Románia sem áll jól,mert eddig 906-an fertőződtek meg,13 halálos áldozat mutatja,hogy veszélyben vagyunk.Nehéz időszak előtt vagyunk,mert közeledik a négy húsvét,a szokások szerint a templomokban és a családi körben tartják meg.1989 óta először történik meg,hogy szakítani kell a hagyományokkal,mert otthon tudunk ünnepelni.

Mindenki egyénileg dönt,hogy mit tesz.A rendelkezések megszegése büntetéssel jár.A koronavírus láthatatlan ellenség.A hatóság a javunkat akarja,ezért védelmez bennünket, mert még nincs védőoltás. Kisérje figyelemmel a híreket.Mit tehet? Otthon marad,mossa a kezeit és fertőtlenít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése