Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 17., kedd

Az élet nem állt meg Nagyváradon - Mit kér Ilie Bolojan a váradiaktól ?

Forrás : erdon.ro 

"Bár vasárnap, március 15-én délután sorra kerültek fel a közösségi oldalakra az olyan képsorozatok Nagyvárad utcáiról, melyeken embert nem látni, hétfőn nagy volt a nyüzsgés. Azok, akik a hétvégén üres utcákat, tereket fényképeztek, egy bármelyik másik vasárnap délután is fotózhattak volna, hiszen ilyenkor a legtöbben amúgy is otthon pihennek, a hűvös időben egyébként sem sokan sétálgatnak kint, ha nem muszáj. Hétfőn azonban a lakosok ugyanúgy elindultak elvégezni a napi teendőket, a különbség csak az, hogy most sokan maszkokkal, kesztyűkkel járták a várost, és a sorban állás sem volt ugyanolyan, mivel a zsúfoltság elkerülése végett egyes üzletekbe csak ketten-hárman mehetnek be egyszerre. A közhangulat sem épp ugyanolyan. Érezhető, hogy kicsit mindenki tart a vírustól, vagy csupán ez a furcsa sorban állós, maszkot viselős, kézfertőtlenítőt vadászós helyzet feszélyezi őket. Egyesek már-már nevetségesen viselkednek, mindenki felé gyanakvó tekintettel fordulnak, és nagyon erősen figyelnek, nehogy két méterrel közelebb kerüljenek valaki máshoz. Bárhol járunk, köhögni, tüsszenteni sem merünk." - irja Pikó Stefánia az Erdély Online cikkében.Az igazsághoz tartozik,hogy kedden már sokkal kevesebben jártak az utcákon.Kezd a váradiakban tudatosulni,hogy be kell tartani a szabályokat.Kell óvni magunkat és másokat. 

A legújabb statisztikában, mely Jurnal Bihorean cikkében olvasható, Bihar megyében 1 koronavírussal fertőzött,karanténban 75,kórházban ápolt 20,önkéntes elkülönítőben 757 személy van.Az élet nem állt meg,mert sok váradi rá van kényszerülve,hogy kimenjen a lakásából.Vannak akik családostul "elbarikádozták" magukat egy lakásba.Ma a legközelebbi ABC-be mentem,hogy még vásároljak ami szükséges.Azt tudtam meg,hogy nem kell aggódjak,mert a legfontosabb élelmiszerekből van elegendő tartalék.A tulajdonos mindent elkövet,hogy ki tudjon szolgálni ameddig lehet.A másik ABC tulajdonosa megnyugtatott bennünket,hogy ha lesz olyan rendelkezés,mely nem engedi meg a benti vásárlást,akkor az ABC kis ablakán fog kiszolgálni,mert néhány évvel ezelőtt non stopként működött.Ez addig fog működni.ameddig be nem vezetik a kijárási tilalmat. 

Érezhető a feszültség,az hogy nem szeretnénk másnak rosszat tenni.Ezt akkor tudjuk megtenni,ha minimálisra csökkentjük az emberekkel való kapcsolatunkat,vagyis fizikailag nem leszünk kontaktusban.Nehéz megtenni,de ez az egyik leghatásosabb módszer.
Tanuljunk mások hibájából ' 

Ilie Bolojan polgármester több kéréssel fordult a váradiakhoz.Az egyik,tartsuk be a az illetékes hatóság rendelkezését.Lassítsuk a koronavírus terjedését. 

Magyar nyelven még nem olvasható Ilie Bolojan beszéde'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése