Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2020. március 25., szerda

Tavasz az ablakból nézve


Saját fotó az ablakból. 

A szükségállapot bevezetése után nem tudunk gyönyörködni a tavasz szépségeibe.A koronavírus - járvány alatt alig tudjuk elhagyni a lakásunkat. Ablakból nézhetjük a fák virágzását.Én is ezt tettem.Sajnos sok fa rügyezését,virágzását nem nézhetem,mert csak néhány fa maradt meg hírmondónak.

Az 1970-es évek végén és a 80-as évek elején parázs viták folytak a blokk/tömbház körüli övezetről.Mi legyen ? Parkoló a kevés személygépkocsinak,vagy kiskertek.A vitát a kiskertek támogatói nyerték.Mindenki aki kért kapott egy területet,melybe veteményezhetett,virágokat és fákat ültethetett.Nem jártak pórul az autósok,mert nekik is jutott parkoló,igaz csak néhány személygépkocsiról volt szó.Öröm volt tavasszal széjjel nézni.Az 2000-es évek elején került ismét szóba,hogy kellenek a parkolók.Ezt a csatát is a kiskertesek nyerték,azzal a különbséggel,hogy kevesebb kiskert lett.A nagy mennyiségű régi second handos autók behozatalával megváltozott a helyzet.A Városháza határozata alapján parkolót hoztak létre.Az igény nagy volt,a kiskertesek elvesztették a csatát.Maradt néhány fa és gondozott kiskert.Mit lehetett tenni a többség akarata ellen?Az is igaz,hogy kihaltak vagy elköltöztek azok,akik művelték a kiskerteket.Se szépség,se árnyék,hanem parkoló lett.

Négy fát kivágtak,mindamellett hogy egyre volt engedélyük,helyükre egy kisebb épületet kezdtek építeni nyolc évvel ezelőtt.Két-három éve leálltak, maradt a félig befejezett épület.Talán tönkre ment a tulajdonos.Azt látom,hogy sok helyen hasonló helyzet alakult ki.Van olyan család,akiknek 3-4 autójuk van,még vannak akik a cég autóját használják. Nekik is igazuk van,meg a kiskerteseknek is.Igazságot nehéz tenni,mert kevés a terület.A Városháza az autósok pártján áll,melyet meg lehet érteni. 

Meddig nézem a tavaszt az ablakból?Remélem sokáig.Mikor ér véget a szükségállapot? Ezt senki sem tudja,30 napig biztosan.Esély van rá,hogy meghosszabbodik a felelőtlen honfitársaink miatt.Addigra a fa elvirágzik ...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése